Hrana koja mora biti pohranjena u ormarićima i skrivena od sunca
Kruh je najbolje čuvati u čvrsto zatvorenoj kutiji za kruh s malo soli koja će ga zaštititi od plijesni. Ostaviš li kruh u plastičnoj vrećici, ostat će mekan, ali postoji velika vjerojatnost da će ga za par dana prekriti plijesni. Plastične vrećice ne dopuštaju da kruh "diše" i stvaraju visoku vlažnost koju gljive zaista vole.
Međutim, čuvanje kruha u hladnjaku također nije najbolja ideja, jer pri nižim temperaturama voda znatno brže isparava i tako će kruh vrlo brzo ustajati. Usput, ako trebaš spremiti kruh na duže vrijeme, možeš ga staviti u zamrzivač. Ostat će svjež 4-6 mjeseci.

(FOTO: Pixabay)
Čokoladu je lako pohraniti. Najbolje je čuvati na hladnom, tamnom mjestu. I ne bi je trebala stavljati u hladnjak. Temperaturna razlika dovest će do pojave neke kondenzirane vode na površini koja se pretvara u bijeli plak. Ne utječe baš na okus, ali čini da čokolada izgleda vrlo neprivlačno.

(FOTO: Pixabay)
Smatra se da med nema određeni rok trajanja. Gotovo se može zauvijek pohraniti. Najvažnije je pravilno ga skladištiti. Med bi trebala čuvati na hladnom, tamnom mjestu, ali ne u hladnjaku. U hladnjaku se može kristalizirati i izgubiti neka dobra svojstva.

(FOTO: Pixabay)
Maslinovo ulje treba čuvati na sobnoj temperaturi, daleko od izravnog sunčevog svjetla. Nemoj ga stavljati u hladnjak. Niske temperature dovode do stvaranja bijelih komada u ulju, a to je kondenzirana voda.
(FOTO: Pixabay)
Kako bi luk i češnjak dugo bili svježi, najbolje ih je staviti na hladno i suho mjesto, na primjer, malu kutiju u ormaru. Ako imaš puno luka, možeš ga vezati jedan za drugog i držati obješenim. U hladnjaku će se luk i češnjak brže pokvariti, ponajviše zato što će ih prekriti plijesni.

(FOTO: Pixabay)