Nespojive kombinacije

Kupus na pizzi, kokice s medom? Najčudnije trudničke želje koje su žene imale

Poznato je da, kada su trudne, žene žude za hranom u najluđim i nespojivim kombinacijama, a u nastavku smo izdvojile deset ispovijesti trudnica koje to i potvrđuju

profimedia-0011124497.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kad su u pitanju bizarne želje za hranom, ima stvarno svega - neki ljudi vole umakati krumpiriće u sladoled, a drugi vole stavljati med na pizzu. Svatko od nas ima neke svoje želje, no kada je žena trudna, često postane ovisna o nespojivim kombinacijama bez kojih joj ne može proći ni jedan dan. Razlog tome su takozvane trudničke želje, a dok je u drugom stanju, žena može žudjeti za vrlo čudnim kombinacijama - od sladoleda s ljutim umakom do krastavaca omotanih pršutom.

Image
Velika vijest

Budi podrška: Pet načina na koje možeš pomoći trudnoj prijateljici

Iako znanstvenici još uvijek ne znaju točno zašto postoje te trudničke želje, nekoliko je teorija. Neka istraživanja sugeriraju da bi se neuropeptid Y, koji je odgovoran za apetit, mogao povećati tijekom trudnoće zahvaljujući promjenama u hormonima. Drugi istraživači, međutim, kažu da su trudničke želje uglavnom psihološke prirode. Ipak, složni su oko jednoga - u prvom tromjesečju trudnoće često dolazi do pojačanog osjeta okusa i mirisa, što je karakterizirano mučninom i povraćanjem, a pojavljuje se i pojačana želja za određenom hranom.

Image
Foto: www.profimedia.hr

O čemu god da se radilo, trudničkih želja uvijek će biti, a u nastavku smo izdvojile ispovijesti nekih žena koje su podijelile neke najluđe kombinacije koje su jele tijekom trudnoće.

Ljuto, ljuće, najljuće

"Najčudnije što sam jela je definitivno bila ljuta hrana. Inače je mrzim. Ali kad sam bila trudna, jela sam sve - ljutu salsu, ljute nachose, sve ljuto. Obično mislim da je crni papar previše ljut, ali moja je tolerancija bila mnogo veća u trudnoći", rekla je 27-godišnja Brittany za Cosmopolitan.

Image
Foto: Unsplash

Kiseli krastavci omotani pršutom

"Najčudnija kombinacija bili su kiseli krastavci omotani pršutom. Jela sam kisele krastavce kad sam vidjela ostatke pršuta u hladnjaku i odlučila sam ih zamotati oko kiselih krastavaca. Prilično sam sigurna da je to bila moja omiljena grickalica tijekom prvih nekoliko tjedana trudnoće", istaknula je 30-godišnja Werlaine.

Image
Foto: Unsplash

Kiseli kupus na pizzi

"Jela sam perece umočene u med i kiseli kupus sa svime, iako je to hrana prema kojoj inače gajim veliku averziju! Stavljala sam kiseli kupus čak i na pizzu. Kad pomislim na to sada, postaje mi mučno", za Cosmopolitan je podijelila 29-godišnja Bailey.

Image
Foto: Unsplash

Kiseli krastavci umjesto kruha

"Stalno sam jela sendviče s kiselim krastavcima, ali i s kiselim krastavcima kao "kruhom", pa sam ih punila sa salatom od tune ili piletine. Jela sam i obične sendviče punjene kiselim krastavcima, sirom i majonezom", rekla je 33-godišnja Lauren.

Image
Foto: Unsplash

Sladoled s ljutim umakom

"Kad sam bila trudna imala sam želju probati sladoled s ljutim umakom. Jako sam željela sladoled sa solju i malo octa, ali budući da nismo imali ocat, mislila sam da će ljuti umak biti dobra zamjena jer ima ocat u sebi. Kombinacija je bila… u redu. Čips je bolji", istaknula je 30-godišnja Jennifer.

Image
Foto: Unsplash

Med uz čips, kokice...

"Jela sam med sa svime - mazala sam ga na kruh i peciva, u med umakala čips, kokice, voće… Također, jela sam šipak svaki dan", za Cosmopolitan se prisjetila 31-godišnja Arica.

Image
Foto: Unsplash

Maslac od kikirikija s ljutim umakom

"Došla sam s posla i suprug me uhvatio kako stavljam ljuti umak na žlicu s maslacem od kikirikija. Na kraju je bilo užasnog okusa, ali cijeli sam dan razmišljala o tome i morala sam ga probati. Nekoliko dana kasnije saznala sam da sam trudna. Tijekom cijele trudnoće željela sam ocat, a čak sam jedno poslijepodne pokušala (neuspješno) napraviti sladoled od soli i octa", rekla je 29-godišnja Chelsea.

Image
Foto: Unsplash

Ljuti nachosi s voćnim jogurtom

"Jela sam ljute nachose umočene u voćni jogurt. Obično sam jela jogurt od jagode, a smiješno je što sada ne mogu jesti ni jedno ni drugo jer sam nakon druge trudnoće postala alergična na neke od sastojaka", istaknula je 31-godišnja Amber.

Image
Foto: Unsplash

Pecivo s krem sirom i dinjama

"Jela sam peciva koja sam premazala svježim krem sirom i na njih stavila dinje. Jela sam to jednom dnevno kao obrok otprilike tri mjeseca bez prestanka. Otkad mi se kći rodila, ne mogu smisliti tu kombinaciju", za Cosmopolitan je podijelila 34-godišnja Holly.

Image
Foto: Unsplash

Kečap na sve

"Uglavnom sam žudjela za zdravom hranom, ali sjećam se da kad sam bila trudna s kćeri, nisam se mogla zasititi proizvoda od rajčice, a najviše kečapa i umaka za tjesteninu. Stavljala sam ih na gotovo sve i nije mi žao", priznala je 29-godišnja Amanda za Cosmopolitan.

Image
Foto: Unsplash