Prinova u obitelji

Je li vrijeme za prinovu? 6 znakova da si spremna za još jedno dijete

Tvoje najmlađe dijete raste i razmišljaš o proširenju obitelji. No opet se pitaš je li vrijeme? Ovi znakovi pokazuju da si spremna na proširenje obitelji

profimedia-0279986807.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ništa ne miriše tako lijepo poput bebe i ništa se ne može usporediti s dolaskom bebe u obitelj. No nakon mjeseci i godina bez pravog sna, pomisao na još jedno maleno dijete u obitelji mnoge žene ostavi bez zraka. Bez obzira koliko možda žele dijete nisu sigurne kada je pravo vrijeme i kako prepoznati da je stiglo.

Image
Novi život

Novi život, nova pravila: Kako postaviti granice s obitelji kada beba stigne u obitelj?

Neke žene od mladih dana točno znaju da žele imati više djece, ali i koliko će biti dobna razlika. I bez obzira na sva događanja i puno obveza osjećat će se spremno za još jednu bebu. No ponekad su znakovi suptilni i žene trebaju više vremena kako bi se odlučile za novu trudnoću. Možda tvoje najmlađe dijete raste i osjećaš da trebaš razmisliti o ovome.

Image
Foto: Pexels

Je li stiglo vrijeme za proširenje obitelji? Sljedeći znakovi pokazuju da si spremna za još jedno dijete.

Ponovno se osjećaš 'normalno'

Roditelji sve uče s prvim djetetom, a za drugi ili treći put trebaju imati vremena i energije. Ni jedna beba ne dolazi s uputama, a uvijek je teško ponovno prolaziti neprospavane noći i sve faze u odrastanju djeteta. No odjedanput se osjećaš da se nešto promijenilo i da možeš puno toga izdržati te vidiš svjetlo na kraju tunela. Možeš voditi normalne razgovore, a i sve lakše obavljaš različite stvari. Odnosno ponovno se osjećaš "normalno" što je jedan od znakova da si spremna za još jedno dijete u obitelji, piše Babyology.com.au.

Image
Foto: Unsplash

Starije dijete spava sve bolje

Ne postoji ništa tako iscrpljujuće poput neprospavanih noći, posebno ako se događaju za redom. No fascinantno je koliko brzo roditelji zaborave da su se ovakve noći često događale. Isto se odgađa i s porođajem, mozak ima nevjerojatnu sposobnost da takav odgađaj obavije maglom, a istakne dobre stvari u roditeljstvu. Tako se i nedostatak sna zamijeni s lijepim uspomenama prekrasne bebe koja spava.

Image
Foto: Unsplash

Zavidiš trudnicama

Trudnoća je zahtjevno vrijeme za svaku ženu, ali nema sumnje da je posebno. Čudo stvaranja novog života je nevjerojatno i neponovljivo i vjerojatno se ništa ne može usporediti s pokretima bebe u trbuhu. Stoga ako sa čežnjom gledašprema trbuhu druge žene znači da bi možda trebala razmisliti o novoj trudnoći. Ista je stvar ako svugdje oko sebe primjećuješ samo trudnice, onda je jasno što je tvoj fokus.

Image
Foto: Unsplash

Želiš da tvoje dijete dobije sestru ili brata

Ako si počela osjećati da bi tvoje jedino dijete trebalo brata ili sestru ili često izražava želju za društvom onda je vrijeme da razmisliš o prinovi u obitelji. Obitelj će sigurno biti još ljepša, a tvoje dijete će biti jako sretno. Osim toga sigurno osjećaš da imaš još jako puno ljubavi koju možeš podijeliti s još jednim djetetom.

Image
Foto: Unsplash

Raznježiš se kad vidiš bebu ili stvari za malo dijete

Svaki put kada vidiš bebu na ulici ili na televiziji počneš osjećati leptiriće u trbuhu i samo razmišljaš o bebi. Često preko dana sanjaš o tome kako bi bilo kada bi opet zatrudnjela i kako bi izgledalo drugo dijete. Na koga bi više beba sličila, mamu ili tatu? Ovo je samo još jedan znak da si spremna za još jedno dijete.

Image
Foto: Unsplash

Biološki sat otkucava

Sa svakom godinom koja prođe sve si više zabrinutija za svoj biološki sat. Vrijeme otkucava i počinješ shvaćati koliko bi voljela imati još barem jedno dijete. Vidiš sliku sebe s još jednim djetetom u naručju i osjećaš bezuvjetnu ljubav. Ako se bojiš da bi godine mogle utjecati na proširenje obitelji najbolje bi bilo da započinješ s ostvarenjem svojih snova jer si vjerojatno spremna za prinovu u obitelji.

Image
Foto: Unsplash