Pomoć od zvijezda

Kao stvorena za njih: Imena za djevojčice i dječake po horoskopskom znaku

Ako ne možeš odlučiti koje ime dati svom djetetu, možda ti pomognu zvijezde. Evo koja su najbolja imena za svaki horoskopski znak prema astrolozima

imena-horoskop.jpg
Foto: Unsplash

Dati ime svojoj novorođenoj bebi nije lak zadatak i to zna svaki novopečeni roditelj. Želiš odabrati ime koje je jedinstveno i koje se izdvaja iz gomile, ali također ne želiš svom djetetu dati ime koje je toliko neobično da će ga svi zadirkivati. Ukratko, ako se ti i tvoj partner nekim čudom ne složite iz prve koje ćete ime odabrati, pred vama je težak zadatak.

Image
Sjajan izbor

Vanja ili Andrea: 10 najljepših uniseks imena za djevojčice i dječake

Imena ima toliko da je teško odabrati ono pravo za vaše novorođeno dijete, no mi znamo kako si možeš olakšati - neka ti zvijezde pomognu. Svaki horoskopski znak ima neke svoje karakteristike i osobine, a u skladu s njima, za svaki horoskopski znak postoje imena koja osobama u tom znaku pristaju kao salivena, jer odgovaraju njihovoj osobnosti.

U nastavku smo izdvojile nekoliko posebnih imena za djevojčice i dječake prema njihovom horoskopskom znaku.

Ovan

Ovnovi su spontani, energični, ambiciozni, motivirani i samopouzdani vođe, pa im pristaju i takva imena. Za djevojčice rođene u ovom znaku prikladna su imena Andrea (jaka i hrabra), Isa (odlučna) i Dea (snažna i hrabra), a dječacima Ovnovima pristajat će imena Aleks (zaštitnik ljudi), Bernard (snažan kao medvjed) i Dominik (gospodar).

shimmer fallback

Bik

Bik je tvrdoglav, vrijedan, pouzdan, odan i odlučan, a djevojčice rođene u ovom znaku mogu nositi imena poput Amelia (marljiva), Lena (stijena) ili Viktorija (pobjednica). Dječacima Bikovima odlično pristaju imena poput Viktor (pobjednik), Benjamin (sin desne ruke) ili Liam (odlučni ratnik).

shimmer fallback

Blizanci

Fleksibilni, brbljavi, pametni, ekstrovertirani, neodlučni - ovo su samo neke karakteristike osoba rođenih u znaku Blizanaca. Djevojčicama Blizancima pristajat će imena Julija (mladolika), Sofija (mudrost) i Hana (sreća), a dječaci mogu nositi imena poput Elio (uzdizanje), Kaspar (čuvar blaga) i Gabrijel (heroj).

shimmer fallback

Rak

Rak je na glasu kao emocionalan, ljubazan, brižan, nježan, pa djevojčicama u ovom znaku pristaju imena poput Adela (poštena, čista), Ana (milost, dobrota) i Kora (nevinost, čistoća), a dječacima imena kao što su Oliver (dobroćudan), Arian (junak) i Julijan (blistav).

shimmer fallback

Lav

Osobe rođene u znaku Lava suosjećajne su, poletne, ponosne, odane i prirodni vođe. Djevojčicama "lavicama" savršeno pristaju imena kao što su Almira (princeza), Elenora (sjajna) i Rozabela (zaštitnica), a dječacima Leo (hrabar), Erik (vladar) i Maks (najveći).

shimmer fallback

Djevica

Skromnost, praktičnost, suosjećajnost, rješavanje problema - sve su to karakteristike Djevica. Bebama rođenima u ovom znaku najbolje pristaju imena poput Klara (sjajna), Agata (dobra) i Mona (plemenita) ako se radi o djevojčicama i Ezra (pomoć), Hugo (razum) i Rafael (iscjelitelj) ako je riječ o dječacima.

shimmer fallback

Vaga

Vage su ekstrovertirane, druželjubive, vesele, poštene i vole ugađati drugima. Djevojčicama rođenima u znaku Vage odlično stoje imena kao što je Anabela (ljupkost), Belinda (lijepa) i Inga (moćna), a dječacima imena poput Daniel (dan), Izak (smijeh) i Sebastijan (uzvišen, častan).

shimmer fallback

Škorpion

Odlučan, tajnovit, intuitivan, lojalan, ambiciozan, željan moći - takav je onaj tko se rodi u znaku Škorpiona. Djevojčice rođene u ovom znaku mogu nositi imena poput Astrid (ljubljena), Arabela (čast, ponos) i Matilda (snažna ratnica), a dječaci Aleksandar (zaštitnik ljudi), Ernest (odlučan, borac) i Gregor (oprezan).

shimmer fallback

Strijelac

Pustolovni, otvoreni, opušteni, prijateljski nastrojeni, pametni i asertivni, Strijelcima pristaju samo takva imena, pa se djevojčice rođene u ovom znaku mogu zvati Barbara (tuđa), Leticija (veselje, radost) ili Nadja (nada), a dječaci Ivor (branitelj), Jona (onaj koji je u milosti) i Niko (pobjeda).

shimmer fallback

Jarac

Jarac je ambiciozan, strpljiv, praktičan, vrijedan, poletan i prizemljen, a bebama rođenima u ovom znaku odlično pristaju imena kao što su Nikol (pobjeda naroda), Irma (plemenita) i Tara (zvijezda) za djevojčice i Emil (onaj koji se natječe), Gregor (oprezan) i Lukas (svjetlost) za dječake.

shimmer fallback

Vodenjak

Vodenjaci su inovativni, optimistični, samopouzdani i humanitarni, a djevojčicama rođenima u ovom znaku sjajno pristaju imena kao što su Alisa (istina, vjernost), Saša (junakinja) i Mila (koja je voljena). Za dječake Vodenjake savršena su imena poput Arvin (onaj koji eksperimentira), Vid (život) i Damjan (onaj koji pobjeđuje).

shimmer fallback

Ribe

Emocionalno inteligentne, empatične i maštovite, Ribe su umjetničke duše, a djevojčicama Ribama savršeno stoje imena Amalija (nježna), Dalila (osjećajna) i Sana (blistavost). Dječaci Ribe kao stvoreni su za imena poput Julijan (blistav), Kristofer (onaj koji nosi Boga) i Jakob (pratilac).

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.