Zbog stresa i nerazumijevanja pijem tablete, a rado bi razgovarala s psihijatrom

Zdravo! Ja sam djevojčica od 13 godina i trebam pomoć. U posljednje vrijeme sam stalno pod stresom zbog svega.

shutterstock_1735801265.jpg

Nemam neko društvo, imam jednu prijateljicu koja se druži sa mnom samo zbog škole i jednu pravu, ali obje imaju ostale prijatelje zbog kojih me ignoriraju. Ukućani se loše ponašaju prema meni, nemam mnogo podrške. Imam i stres oko škole, odličan sam učenik i živim za to da sve razrede završim s 5.0, a išla sam i na dva natjecanja.

Zbog stresa i toga što sam stalno bolesna, počela sam uzimati lijekove. Uzimam ih već duže vrijeme i bolje mi je s njima, zapravo uzimala sam ih pa sam prestala, ali sam sada opet počela. Imam osjećaj da bi me trebali staviti u ludnicu i voljela bih razgovarati s psihijatrom, ali moja mama to ne da jer ne zna kako mi je i govori mi da zašto bi pričala s psihijatrom kad za to nema potrebe. Tablete mi stvarno pomažu, ali ne do kraja. Kako da se odviknem?

Odgovor:

Draga čitateljice,

žao mi je što se osjećaš loše i što nemaš podršku ukućana. Nažalost, ne znam o kojim se tabletama radi, a sve i da znam, „odvikavanje“ nije moguće preko pisma. U ovom trenutku ti jedino mogu savjetovati da se obratiš odrasloj osobi od povjerenja – ako to nisu roditelji, razmisli postoji li netko u tvojoj okolini s kim bi mogla razgovarati (razrednica, školski psiholog, teta, ujak, stric…). Netko od odraslih bi trebao reagirati i pomoći ti.

Sretno!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.