Prehrana 2,5-mjesečno bebe koja brzo napreduje

Poštovani, danas smo bili kod pedijatra te je pedijatrica ostala malo šokirana s kilažom bebe i koliko beba mjesečno dobiva na kilaži.

shutterstock_1735801265.jpg

Beba je rođena s 4130 g i 55 cm, prvi mjesec smo dojili i bili na ad-u a od drugog mjeseca samo ad. Bebi je sada dva i pol mjeseca te je na pregledu izvagana i ima 6870 g te 65 cm. Na pitanje koliko beba pojede rekla sam da je hranim na zahtjev isto kako je bilo i kod dojenja, uglavnom jede svaka 4 sata po 140 ml, a po noći se budi samo jednom i pojede 180. Rekli su mi da je 180 previše za bebu od dva i pol mjeseca te da joj dajem maksimalno 140, pošto je u pitanju ad, a ne majčino mlijeko. Je li Vama to u redu? Zanima me kada beba zatraži općenito veće obroke hoću li joj smjeti dati ili postoji određeno vrijeme kada bi joj smjela povećati obroke? Hvala! Antonia

Poštovana,

vaše dijete ima veću težinu od prosjeka, ali ima i natprosječnu duljinu. Moj stav je da djetetu povećate obroke u skladu s njegovim potrebama. Dnevne potrebe vašeg djeteta, prema navedenoj dobi i težini su 1180 ml/dan.