Od kad je krenula u vrtić, djevojčica ima ponavljajuće konjuktivitise

Moja curica ima dvije godine. Ove godine u prvom mjesecu krenula je u vrtić. Od tada do sada imala je šest ili više puta konjuktivitis. Svaki put smo po uputi doktora liječili Tobrex kapima.

shutterstock_1735801265.jpg

Simptomi odmah nestanu nakon dan ili dva kapanja, mi nastavimo s terapijom i bude ok. Ipak stalno se i ponovno javlja. Na svaki naš upit pedijatru, uvjerava nas da je to normalno za vrtićku djecu. No trenutačno je u zadnjih mjesec dana već treći put dobila konjuktivitis. U ponedjeljak smo završili sa sedmodnevnom terapijom i već danas joj se pojavio zeleno-žuti iscjedak u oku. S obzirom da je ovo stvarno već treći put u tako kratkom periodu, malo sam se zapitala da li zaista činimo sve što možemo? Da li bi trebali na neku dodatnu pretragu, pregled itd? Da li je to zaista normalno? Što možemo još učiniti? Hvala vam unaprijed na odgovoru. Inače, do sada je bila svega par puta bolesna i nemamo problema s bolestima. Da li je moguće da se radi o alergijskom konjuktivitisu? Hvala vam unaprijed na odgovoru. Martina

Poštovana,

preporučujem da se prije sljedeće terapije svakako uzme bris oka, te s obzirom na česte recidive (ponavljajuća oboljenja), ipak učini pregled dječjeg oftalmologa.