Nikako to ne želim, ali seksualno me privlače muškarci

Zdravo, imam 16 godina i već negdje oko godinu dana gledam gayeve kako se ljube i tako. Ne želim to gledati, ali nekako me to privlači.

shutterstock_1735801265.jpg

I navečer kad ne mogu spavati razmišljam tako o seksu s muškarcem. Kao što sam rekao, ne želim, ali me nešto privlači. Također, nekako se najviše družim s djevojkama, dok s dečkima nemam zajedničkih tema.

Odgovor:

Dragi čitatelju,

nalaziš se u periodu kada je normalno da istražuješ svoju seksualnost. Je li tvoje gledanje homoseksualaca i razmišljanje o seksu s muškarcima put do tvoje homoseksualnosti, zaista ne znam. Moguće je da samo eksperimentiraš a moguće je i da zaista preferiraš muškarce. Kao stručnjak bi ti rekla da želja za promjenom naše seksualnosti obično ne ide iz naših poriva već zbog straha od osude okoline, poruka koje dobivamo o tome što je prikladno/poželjno itd.. Budući da seksualna orijentacija nije nešto što biramo već nešto što se razvija u nama i sukladno tome pokazujemo svoje sklonosti, moj savjet bi uvijek bio da prihvatimo sebe takve kakve jesmo.

Daj si vremena da shvatiš je li tvoja sklonost prema muškom spolu samo eksperimentiranje ili zaista tvoja seksualna orijentacija. Ukoliko imaš problema s prihvaćanjem iste, preporučila bi ti da potražiš podršku stručnjaka.