Nakon cijepljenja bebi se promijenila stolica

Poštovana, dijete ima 2 i pol mjeseca, cijepio se prije 3 tjedna i od tada je krenula stolica drugačija nego inače. Prije je imao žućkastu, sada ima sluzavu-vodenastu i smeđu stolicu.

shutterstock_1735801265.jpg

Isključivo je dojena beba. Pedijatrica je preporučila probiotik prošli tjedan te rekla da je moguće da je samo viroza ili reakcija na cjepivo. Nakon tjedan dana imam osjećaj da je stolica još sluzavija. Danas sam se opet čula s pedijatricom i ona je rekla da je to sve ok jer je na prsima, iako sam joj rekla da sad bude stolica i žućkasta, ali i dalje i smeđa, nešto manje nego prije ali i dalje je sluzavo. Vjerujem pedijatrici ali nekako imam čudan osjećaj, valjda jer dosad nije tako bilo pa me zanima i drugo mišljenje. Hvala!

Odgovor:

Poštovana,

samo promjena boje i to što je nešto sluzavija stolica ne mora biti nikakva patologija. Važno je da dijete napreduje, da ima apetit i da nema druge tegobe. Možete uvesti probiotske kapi (Lgg ili Lactobacilus reuteri) ako je eventualno neka od blažih crijevnih viroza, kako bi brže prošla.