Može li se spriječiti odgoda polaska u školu?

Poštovani, dijete je bilo na testiranju u školi i školska psihologinja je bila zadovoljna u svim segmentima.

shutterstock_1735801265.jpg

Mjesec dana kasnije dolazimo u školsku medicinu gdje dijete nije željelo razgovarati s doktorom, a inače ne voli ljude u kutama. Tamo nije obavljen cijeli pregled, a od strane doktora je odmah rečeno da će morati odgoditi polazak u školu. Za desetak dana moramo ponovno doći da se pregled obavi do kraja, a kako god da pričamo s djetetom, ono kada vidi doktora jednostavno ne želi s njime razgovarati. Dijete ide u vrtić i nema problema s rješavanjem bilo kakvih zadataka, druženjem s vršnjacima i razgovorom s bilo kojim ljudima koji nisu u kutama. Može li se kako sprječiti odgoda polaska u školu? Hvala!

Poštovana,

upisna komisija koja donosi odluku o upisu djeteta u školu sastoji se od tima stručnjaka koji timski donose odluku o upisu ili odgodi polaska u školu.

Stoga Vam predlažem da potaknete timsku suradnju vrtićkog psihologa i liječnice kako bi usaglasili stavove. Odbijanje razgovora djeteta s osobom u kuti može biti samo prolazna faza vezana uz neko neugodno iskustvo, a može ukazivati i na emocionalnu nezrelost koja je preduvijet za uspješan polazak u školu.

Stoga je dobra procjena sa strane više stručnjaka najbolja opcija za vaše dijete.