I inače sitna beba ne osjeća glad i jako nerado jede

Lijep pozdrav! Imam bebu koja je navršila 6 mjeseci. Rođena je u terminu - 2300 gr, 46 cm. Genetski je manja. Sada ima preko 6 kg i 65 cm.

shutterstock_1735801265.jpg
Play logo

Problem nastaje iza nakon što je navršila tri mjeseca, jer od tada počinje nerado jesti. Imam dojam da je jako rijetko gladna. Prva dva mjeseca je jela savršeno. Sada je svaki obrok borba. Uglavnom je hranim u polusnu. Nekada uspijemo i kad je budna. Jako je živahna i nasmijana. Svi nalazi su uredni. Probala sam i s promjenom dohrane. Jedan dan pojede 800 ml, Drugi 500-600 ml. Pelene su sve mokre, stolica svaki dan normalna. Kašice je super prihvatila. Motorički super napreduje. Možete li mi reći je li ona takva jednostavno genetski i da li će to kasnije postati problem? Jede po obroku 90-120 ml. Hvala najljepša.

Play logo

Odgovor:

Poštovana,

nastojte bebi davati što više kašice, a također i veći dio adaptiranog mlijeko kroz kašice, kako bi druga hrana preplavila okus mlijeka. Na taj način dobije i kalorije i mliječno jer je mlijeko još uvijek baza prehrane. Ovakvo ponašanje može nekada biti odraz alergije na proteine kravljeg mlijeka, pa dolazi u obzir probati i hipoalergenu mliječnu formulu, pa ćete odmah vidjeti prihvaća li takvu hranu bolje.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.