Blago povišena temperatura i cijepljenje kod 4-mjesečne bebe

Poštovani! Beba ima 4 mjeseca te smo zbog cjelokupne situacije s koronavirusom odlagali cijepljenje. Jučer me nazvala pedijatrica te mi je rekla da bi trebao doći idući tjedan na cijepljenje.

shutterstock_1735801265.jpg

Problem je taj da beba već sigurno 20 dana ima temperaturu koja oscilira od 37,2, 37,5, do 37,9 (rektalno). Aksilarno ima oko 36,5. Znači nije uvijek blago povišena. Pedijatrica kaže da mu je to od zubića, jako slini te ima bijele desni, a i stalno si gura ruke u usta. Par puta na dan kihne (najviše 5 puta), ovisi da li idemo van na zrak ili smo u kući cijeli dan. Ne šmrca ni ne kašlje. Aktivan je cijeli dan, guguće, smije se, normalno jede kao i prije. Ne znam što učiniti zbog te blago povišene temperature. Pedijatrica nas nije htjela slati na laboratorijske pretrage zbog navedenog virusa.

Odgovor:

Poštovana,

pričekajte još tjedan dana i pratite temperaturu. Ako će češće biti 37,9 rektalno, a da dijete nije preutopljeno ipak provjerite osnovne laboratorijske nalaze i ako su oni uredni kao i cjelokupni klinički status, dijete možete cijepiti.