Male tajne velikih zavodnica

Probudi Veneru u sebi: S ovim ćeš se trikovima odmah osjećati seksi

Život je prekratak da se ne bi osjećala dobro u svojoj koži. I najveće zavodnice, za kojima svaki muškarac gubi glavu, imaju trenutke sumnje u sebe. Zato, pročitaj njihove seksi savjete za 'crne dane'

profimedia-0689443948.jpg
Foto: Profimedia.hrJesi li ikad razmišljala o tome što neku ženu čini seksi? Je li to izazovni način odijevanja ili je u pitanju oblik tijela? Je li to nešto u načinu na koji se kreće i govori? Zapravo, baš kao i ljepota, seksepil dolazi iznutra. Želiš znati kada osoba postaje seksi? Onda kada se tako osjeća. Dakle, seksepil je nešto čime zračimo i nemoguće ga je svesti samo na obline, visoke pete ili zavodljiv hod. Ako želiš drugima biti seksi, trebaš probuditi zavodnicu u sebi.

Image

„Doista je važno moći se povezati s vlastitim seksualnim samopouzdanjem. Kad smo u vezi, biti nekom seksi nije nešto što se može uključiti i isključiti kao na prekidaču. Trebaš najprije njegovati vlastito uzbuđenje“, savjetuje Ian Kerner, psihoterapeut i seks terapeut iz New Yorka.

Image
Taktike koje 'pale'

Škola flerta: 10 načina kako zavesti muškarca koji (još) nije tvoj

Dakle, prvi i najvažniji korak jest osjećati se privlačno – radi sebe same. Naravno, ponekad imamo loš dan i osjećamo se nikako, a kamoli seksi. Čak i oni najsamopouzdaniji među nama povremeno imaju takve faze kad se ne osjećaju dobro u vlastitoj koži i kad ne znaju kako to promijeniti. Tih dana nikakva količina fancy čokolade, vina ili čipkastog rublja neće pomoći da dođemo u uzbudljivo raspoloženje u kojem bismo željeli biti. Ipak, postoje načini kako si možemo pomoći – mali trikovi zbog kojih ćeš se instantno opet osjećati atraktivno.

Nosi seksi rublje na 'običan' dan

Vjerojatno ćeš za takvih rubljem posegnuti u dane za koje očekuješ da će završiti vrućom igrom pod plahtama. Kad odjeneš seksi rublje, nekako se automatski osjećaš više seksi. Ovo možeš iskoristiti i prevariti svoj mozak – odjeni takvo rublje ispod svoje svakodnevne odjeće na jedan sasvim običan dan. Samo ti ćeš znati ovu svoju malu seksi tajnu – naime, da ispod traperica i bluze za ured nosiš čipkasti grudnjak i vruće tangice.

Image

Hodaj gola

Naravno, po (vlastitoj) kući. Naime, inače si bez odjeće vjerojatno samo u nekoliko trenutaka tijekom dana – na primjer kad se tuširaš i odijevaš – i naravno, dok vodiš ljubav. Ali ako možeš pronaći još neko vrijeme kad možeš biti potpuno gola, ovo će ti pomoći da se ponovno povežeš sa svojim tijelom i da se osjećaš dobro, a to je jedini put ka buđenju istinskog seksepila.

Izađi iz okvira

Napravi nešto što nije svojstveno za tebe, probaj nešto što nikad nisi probala ili idi nekamo gdje još nisi bila. To može biti doista bilo što, od toga da u restoranu naručiš jelo koje inače ne bi uzela do putovanja na neku egzotičnu destinaciju. Ključ je u tome da razbiješ svoju rutinu i poduzmeš nešto sasvim drugačije i novo.

„Takve stvari omogućit će ti da se osjećaš samopouzdano i neovisno, što se može prevesti i kao seksi“, kaže životna trenerica i seks terapeutkinja Debra Laino.

Image

Priušti si masažu

Dodir je važan dio seksualnosti, a masaža pomaže probuditi tvoju unutarnju seksualnost na nekoliko načina. Prije svega, dobra masaža pomoći će otpustiti oksitocin u tvom organizmu – hormon koji još nazivaju hormonom ljubavi, a igra ogromnu ulogu u povezivanju i poticanju osjećaja bliskosti. Kao drugo, masaža je odličan način otpuštanja stresa, a stres je, kao što vjerojatno znaš, jedan od najvećih blokatora seksepilnosti.

Image
Foto: Pexels

Ispravi se

Naravno, dobro znaš da bi se uvijek trebala pravilno držati, no neke dane ovo je posebno teško. Zato s vremena na vrijeme provjeri kako se držiš tijekom dana i zauzmi 'pozu sange'- s ravnim leđima, podignutom glavom, opuštenim ramenima i lagano uvučenim trbuhom. Dobro i ispravno držanje znak je zdravlja, ali i samopouzdanja - a oboje je ključno za tvoj seksepil.

Image

Probudi Beyonce u sebi

Kako bi se ponovno povezala sa svojim tijelom možeš napraviti nešto vrlo jednostavno i zabavno: plesati. Ples ti pomaže da osvijestiš sve dijelove svoga tijela, a kretanje u ritmu podiže raspoloženje i opušta. Plesati možeš bilo kad – i što je najbolje, ne moraš izaći iz vlastite dnevne sobe.

Image

Odjeni svoju najbolju haljinu

Ponekad nije lako osjećati se privlačno kad imamo loš dan. Baš tada trebaš odjenuti svoju seksi haljinu, onu koja ističe tvoje dobre strane i koja će te podsjetiti da možeš izgledati zaista dobro. Svi mi imamo barem jedan takav outfit u koji ćemo uskočiti kad želimo druge zadiviti – posegni za ovom 'čarobnom haljinom' kad god će ti trebati injekcija samopouzdanja.

Image