Želiš biti bolja prijateljica? Uz nekoliko jednostavnih savjeta doznaj kako

Baš kao i romantične veze, prijateljstva zahtijevaju trud i predanost kako bi opstala

Želiš biti bolja prijateljica? Uz nekoliko jednostavnih savjeta doznaj kako

Svi smo iskusili isti scenarij – dogovoriš se za kavu s prijateljicom, moraš ostati duže na poslu pa otkažeš druženje u zadnji trenutak. Nakon toga se ne čujete nekoliko dana, pa tjedana, zatrpaju te poslovne obaveze i prije nego što shvatiš, prošlo je nekoliko mjeseci otkako si se vidjela s njom.

Svoje prijateljice nemoj uzimati zdravo za gotovo, a uz nekoliko savjeta nauči kako biti najbolja prijateljica koja možeš biti.

Image

Ovo su savršeni pokloni za tvoju najbolju prijateljicu


Nemoj otkazivati planove u zadnji čas

Razumljivo je da ti se nekada obaveze poklope i da moraš otkazati druženje, no nemoj da ti to postane navika. Ako već moraš otkazati, učini to na vrijeme, a idući put se bolje organiziraj.

Javi joj se bez posebnog razloga

Ne moraš biti u istoj prostoriji s prijateljicom kako bi ju pitala što ima novo kod nje. Jednostavna poruka razveselit će ju, a tebi neće oduzeti mnogo vremena.

shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Više slušaj, manje pričaj

Slušanje sugovornika nije tako lako kao što se čini. Kada uspiješ prevladati potrebu da 'uskočiš' u njezinu rečenicu sa svojom pričom, tada si uspješno svladala aktivno slušanje. Kao što očekuješ od prijateljice da će poslušati tvoje probleme, i ti trebaš za nju učiniti isto.

Slavi njezine uspjehe

Nebitno radi li se o unapređenju, rođenju djeteta ili je napokon odlučila ostaviti dečka koji ju sputava u životu, veseli se s njom. Čak i najmanje geste poslat će tvojoj prijateljici jasnu poruku da su ti njezina sreća i uspjeh važni.

shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Stavi se u 'njezine cipele'

Svi se kroz život krećemo različitim tempom i tvojoj se prijateljici možda događaju stvari koje ne razumiješ, ali pokušaj se staviti na njezino mjesto. Ako je tvoja prijateljica solo, a ti imaš muža ili je ona rodila bebu, a tebi djeca nisu ni u planu, pokušaj pronaći način kako ju razumjeti.

Prihvati da ćete se ponekad udaljiti

Nije do tebe niti do nje. U životu nam se nekada dogode situacije koje ne planiramo i koje nas udalje. Ako ste obje svjesne da je riječ samo o fazi i da ćete kada se vidite nastaviti gdje ste stale, prijateljstvo će trajati zauvijek.

shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Priznaj kada si u krivu

Najgora stvar za prijateljstvo je tvrdoglavost. Normalno je da se nećete slagati u svemu, ali nekada bi trebala progutati svoj ponos i priznati da je ona u pravu.

Budi iskrena i odana

Povjerenje je najvažniji čimbenik pravog prijateljstva. Tvoja prijateljica mora znati da ti se može povjeriti bez straha da će za njezin problem čuti svi oko tebe. Isto tako, ako traži tvoje mišljenje, odgovori joj iskreno, a ne ono što misliš da ona želi čuti.

Prihvati ju takvu kakva je

Prava prijateljica potiče svoje bližnje da budu ono što jesu bez osude ili straha. Voli svoju prijateljicu unatoč njezinih mana, slabosti ili krivih poteza koje je napravila.

shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.