Što je učenje na daljinu?

Današnje doba modernih tehnologija donosi promjene na svim poljima tako i u obrazovanju, a učenje na daljinu postaje sve učestalija pojava

Što je učenje na daljinu?

Učenje na daljinu ili e-učenje znači korištenje elektroničkih medija, edukacijske tehnologije te informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) u naobrazbi.

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay) 

Danas se sve češće susreće u praktičnoj primjeni. Osim osnovne upotrebe multimedije i interneta u sklopu svakodnevnog formalnog obrazovanja, danas se putem sustava učenje na daljinu omogućava i organizacija konferencija, online obrazovanja zaposlenika u nekim tvrtkama te različiti komercijalni tečajevi.

Današnje doba modernih tehnologija i globalizacije donosi brze promjene u svim aspektima ljudskog života. Svakim danom stvaraju se nove informacije, a opći razvoj kontinuirano zahtijeva nova znanja i vještine. Javlja se potreba za što bržim, pravovremenim obrazovanjem, koje će istovremeno biti otvoreno, široko dostupno.

Tipičan sustav za učenje na daljinu u osnovi je web aplikacija kojoj korisnici pristupaju putem web preglednika na svojim računalima. Korisnici mogu pristupati sustavu za e-učenje s bilo kojeg računala dok god imaju pristup internetu. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.