Radiš od kuće? Uz ovih nekoliko savjeta to ne mora biti loša stvar

Rad u kućnom uredu ima brojne prednosti, a evo i kako povećati produktivnost ako radiš od kuće

Radiš od kuće? Uz ovih nekoliko savjeta to ne mora biti loša stvar

Otkako je koronavirus službeno dostigao status pandemije, sve je više ljudi s poslova prešlo u svoje "kućne urede". 

Rad od kuće ima svoje prednosti - ako ti je radno vrijeme od 9, više se ne moraš buditi u 6 kako bi stigla doručkovati, spremiti se i doputovati do posla, pa možeš dulje odspavati. Ne moraš se iz dana u dan sređivati i šminkati, a sav posao možeš odraditi iz udobnosti svog kreveta. 

Rad od kuće može biti pravi izazov onima koji još nikada nisu radili od kuće, što znači smisliti kako biti što produktivniji i obaviti što više posla u novom okruženju koje možda i neće poticati produktivnost. 

Image

Za rad kod kuće potreba je disciplina i organizacija


Ipak, uz ovih nekoliko savjeta rad u kućnom uredu ne mora biti loša stvar. 


Odjeni nešto lijepo

Uz lijepu odjeću bolje ćeš se osjećati, a to je nešto što svakog dana treba imati na umu. Naravno, kada radiš od kuće, bit će i onih dana kada ćeš htjeti odraditi posao u svojoj najudobnijoj pidžami, ali ako iz dana u dan od kuće radiš u pidžami ili staroj trenirci, to nikako neće podići tvoju produktivnost. Odjeni nešto što bi odjenula da ideš na posao i, osim što ćeš se bolje osjećati, i produktivnost će ti narasti i brzo ćeš napraviti posao.

shimmer fallback

(Foto: Pexels)Izađi u šetnju

Naravno, pri svakom izlasku iz kuće valja imati na umu to da bi trebala izbjegavati gužve, kafiće i javni prijevoz, ali šetnja u parku na svježem zraku može biti odličan način da vratiš produktivnost, ali i da izađeš iz svoja četiri zida. Naravno, pritom moraš biti oprezna. 


Govori naglas

Ako radiš od kuće i ne možeš se koncentrirati uz glazbu ili upaljen radio, u vrijeme stanke za ručak iskoristi priliku pa nazovi obitelj ili prijatelje kako bi "razbila" tišinu, a ako imaš kućne ljubimce, uvijek možeš i s njima razgovarati. Upali televiziju ili poslušaj podcast kako bi čula ljudski glas i odmah ćeš se bolje osjećati.

shimmer fallback

(Foto: Pexels)Unaprijed osmisli obroke

Kako bi uštedjela na vremenu, ali i kako bi na vrijeme kupila sve što ti je potrebno, unaprijed isplaniraj koje ćeš obroke koji dan spremati. Opremi se i za one trenutke kada ti ponestane šećera, pa kupi dovoljno slatkiša i grickalica (što zdravijih). Osim toga, to što radiš od kuće pruža ti priliku da više vremena posvetiš kuhanju zdravih obroka i eksperimentiranju u kuhinji, ako je to ono što voliš.


Ostani u toku

Kako bi bila u toku i znala što se događa oko tebe, prati društvene mreže, ali i redovito održavaj kontakt sa svojim kolegama i prijateljima. Napravi WhatsApp grupu sa svim ostalim prijateljima koji rade od kuće, ili bilo što što će ti pomoći da održiš komunikaciju s osobama koje su ti najvažnije i s kojima možeš podijeliti što god ti padne na pamet. 


shimmer fallbackOpusti se

Za vrijeme pauze, ili kada završiš s poslom, nikako ne zaboravi pronaći vremena za sebe i maksimalno se opustiti. Pripremi si opuštajuću kupku, napravi čaj i pročitaj knjigu, ili pogledaj neki dobar film ili seriju. Bilo što što će ti odvratiti pažnju i što će ti pomoći da se opustiš dobro će ti doći. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.