Ako ste ikada posjetili SAD sigurno ste se susreli s lancem "Domino's Pizza", najvećim pizza lancem na svijetu koji, uz KFC i McDonalds, čini sveto trojstvo američkog junk fooda.
Upravo ta slavna pizza kompanija specijalizirana za sve moguće vrste punjenja, toppinga i vrsta tijesta dolazi u Hrvatsku, točnije u Zagreb. Prema pisanju Poslovnog.hr u Zagrebu će se ovog proljeća otvoriti prva "Domino's" poslovnica.
U Ulici kneza Mislava preko puta Sheraton hotela tako će se moći uživati u slasnim, ali i vro masnim kriškama prave američke pizze natopljene sirom, rajčicom i vrlo često - kobasicama. Otvorenje poslovnice očekuje se u travnju ili svibnju, a pizze će se pripremati na licu mjesta, pred očima kupaca.
Uz standardni restoranski tip usluge, "Domino's" će nuditi i brzu dostavu koja, kako tvrde, nikada neće trajati duže od 30 minuta.
Za dolazak ovog svjetskog pizza lidera u Lijepu Našu zaslužna je tvrtka "All about pizza", odnosno partnerski tandem Michael Sviben i Nils David Gornall. Investitori već sada planiraju širenje diljem Hrvatske, a smatraju kako će moći uključiti i hrvatsko gospodarstvo u svoj rad i to na način da će sastojke za pizze nabavljati od lokalnih proizvođača.
Kako sami tvrde, veliku pozornost obraćaju na kvalitetu sastojaka koje koriste, a je li tome tako Zagrepčani će uskoro moći provjeriti i kušati kultnu njujuoršku Peperroni pizzu.
Zanimljivo je i kako planiraju zaposliti većinom studente te samo četiri voditelja poslovnice, a tvrde kako će i zaposleni studenti moći ostvariti svoj "američki san" na zagrebački način i vrlo brzo napredovati, ako se pokažu vrijednima i odgovornima.
Inače, "Domino's pizza" postoji od 1960. godine, a u svojoj ponudi imaju i razne salate, veganska, vegetarijanska i gluten free jela, kao i obroke s piletinom. Slavni su i njihovi vrlo slatki kolači koje Amerikanci obožavaju, poput lava cakea.
Ipak, najpoznatiji proizvod im je definitivno Peperroni pizza koja kao nadjev može imati govedinu, kobasicu, slaninu, gljive i ananas, a poslužuje se uz nezaobilazne umake poput rancha i majoneze.
Hoće li se Hrvatima svidjeti američki stil pizze ili je naše nepce ipak previše naviknuto na lagane talijanske pizze, vidjet ćemo za par mjeseci.