Ovih 6 stvari nikada ne smiješ reći svojoj solo frendici

Umjesto da joj pokušavaš ''pomoći'', radije je saslušaj i podrži

Ovih 6 stvari nikada ne smiješ reći svojoj solo frendici

Iako joj samo želiš dobro, neke od stvari koje često govoriš svojoj solo frendici mogle bi je uvrijediti. Ona ti to vjerojatno neće pokazati, no ako si u vezi i kreneš prijateljici ''soliti pamet'' oko toga kako bi se ona trebala ponašati, neće biti sretna i mogla bi te početi izbjegavati.

Iako smo sretne kada smo u vezi, mnogi ljudi danas uživaju u svom samačkom životu. Tvojoj i prijateljici moglo biti bolje bez dečka nego u bilo kojoj prijašnjoj vezi. Osim toga, sudbonosni susreti su nešto što se ne smije požurivati. Stoga pusti prijateljicu da se sama snađe u životu i poštuj njene odluke. Nekad ne možeš odoljeti dati joj neki dobronamjerni savjet, ali ovih 6 stvari joj nikada ne bi trebala govoriti.
''Jednostavno si preizbirljiva''

Ako tvoja prijateljica zna točno što traži u partneru i ne želi dovesti u svoj život nekog tko se ne uklapa, ne znači da je previše izbirljiva. Odabir životnog partnera jedna je od najvažnijih odluka koju osoba donosi u životu i ona se nikada ne smije požurivati. Tjeranjem prijateljice u vezu i nabijanjem krivnje zato što je odbila nekoliko potencijalnih partnera, samo joj činiš loše. Pusti je da sama donosi takve odluke i podržavaj ih.

''Najprije trebaš znati kako voljeti sebe''

Nitko nije savršen i svi se borimo s određenim nesigurnostima. Nasreću, to što nemamo uvijek visoko mišljenje o sebi ne utječe na ljubav i simpatije koje drugi osjećaju prema nama. Razmili, da te tvoji bližnji napuštaju svaki puta kada nisi zadovoljna sama sa sobom?

''Sat ti odbrojava''

Da li je tvojoj solo frendici to zaista bitno? Ona možda ne razmišlja kao ti. Možda ne želi imati djecu, a možda joj ni tvoj idiličan život s partnerom ne izgleda tako idilično. Svi smo različiti i važno je prihvatiti i poštivati te razlike kod prijatelja.

''Tvoj gospodin savršeni sigurno te već čeka negdje''

To je možda i istina, ali ti to ne možeš znati. Vjerojatno joj to govoriš zato što je želiš oraspoložiti, no ona bi to mogla shvatiti kao neugodni pritisak. Ohrabrenje je uvijek korisnije ako pohvališ njen sadašnji život, nego ako joj namećeš snove o budućnosti.

''Trebala bi...''

Samcima danas gotovo svi savjetuju kako da budu sretniji i nađu partnera – od medija i televizije, do obitelji i kolega. Pred svih njih tvoja frendica sigurno ne treba još takvih općenitih savjeta od tebe. Ako te ne zatraži tvoje mišljenje i savjet o svom životu, radije ga se suzdrži.

''Eee pa znaš što, mogla bi izaći s...''

Da ponovimo: osim ako te tvoja prijateljica to ne zatraži, nemoj joj davati savjete o njenom životu. Nagovaranja da izađe s nekim mogu biti vrlo patronizirajuća. Zar joj želiš poručiti da misliš kako nije sama sposobna naći ljubav? Ako ti nisi trebala pomoć u tome, vjerojatno se i ona želi snaći sama i doživjeti taj sudbonosni susret.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.