Osjećaš se usamljeno ovih dana? Donosimo super savjete koji ti mogu pomoći

I dalje možeš biti dio zajednice, čak i ako radiš od doma

Osjećaš se usamljeno ovih dana? Donosimo super savjete koji ti mogu pomoći

Već mjesec dana cijeli se svijet nalazi u karanteni i svi već polako postajemo nestrpljivi i s nadom iščekujemo povratak normalnom životu. Mnogi su prisiljeni raditi od doma, što nije uvijek lako niti jednostavno, osobito ne ako imaš klince i ostale ukućane koji te ometaju.


Ipak, koliko god ti se rad od doma činio izazovan, postoje određeni trikovi koji ti mogu olakšati cijelu tu situaciju. Pronađi rutinu koja će ti odgovarati i uz koju ćeš se osjećati produktivno.

Mnogima nedostaju prijatelji, kolege s posla i odnosi s ljudima općenito. Ono što je pritom važno napomenuti je da i dalje možeš biti dio zajednice, čak i ako radiš od doma. Nekoliko odličnih savjeta koji ti pritom mogu pomoći donosimo u nastavku.


Foto: Instagram, Unsplash


Pridruži se grupama na društvenim mrežama

Želiš li osjetiti ono zajedništvo ili pripadnost grupi, pronađi zanimljive grupe na Facebooku i pridruži im se, sudjeluj u zajedničkim raspravama, dijeli koristan sadržaj… Možeš kreirati posebnu grupu za kolege s posla i na taj način možete komunicirati te pomagati jedni drugima dok radite od doma.shimmer fallback

Zabavi se uz kućne ljubimce

Imaš li kućnog ljubimca, onda sigurno znaš da su životinje odlično društvo. Psa možeš odvesti u prirodu ili park i na taj način stupiti u kontakt s drugim ljudima koji su također došli sa svojim ljubimcima u šetnju. Mnogo je stvarnih priča kod kojih su ljudi zahvaljujući svojim ljubimcima sklopili divna prijateljstva, a neki čak i više od toga.  shimmer fallback

Organiziraj 'videocall' s prijateljima

Ovih dana videpozivi su jedan od najpopularnijih načina komunikacije s ljudima koje ne možemo vidjeti uživo. Zbog koronavirusa mnogi su razdvojeni od onih koje vole, a videopozivi jedini su način da budu jedni s drugima. Ako još nisi, svakako isprobaj i organiziraj videpoziv s prijateljicama, roditeljima ili drugim dragim ljudima koji ti u ovom trenutku najviše nedostaju.


shimmer fallback

Čitaj

Svako jutro prije nego započneš sa svojim uobičajenim zadacima, izdvoji neko vrijeme za čitanja znanstvenih članaka i informacija iz svog polja rada. To će ti odvratiti misli od negativnih zbivanja i omogućiti ti da naučiš nešto novo. Osim toga, to je odlična prilika da kreiraš osjećaš pripadnosti zajednici jer ti autori tih članaka mogu poslužiti kao svojevrsni virtualni mentori.shimmer fallback

Posveti se hobijima koje voliš

Bez obzira na to voliš li čitati, plesati ili vježbati jogu, svaki dan izdvoji vrijeme za aktivnosti i hobije koji te vesele. Sudjeluj u online tečajevima i radionicama ako ti nedostaju ljudi. To će ti pomoći da održiš ravnotežu i otvoriti ti mogućnosti za zabavu i sklapanje nekih novih prijateljstava.
  Generalna ideja svih ovih savjeta je da budeš otvorena za sve mogućnosti i prilike koje ti mogu pomoći da budeš sa ljudima, da naučiš nešto novo i da proširiš svoje vidike. Svijet se mijenja, a mi sami odlučujemo kako ćemo se s tim promjenama nositi.


shimmer fallback


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.