Po jutru se dan poznaje

Ovih 5 stvari sretne i uspješne žene čine svako jutro

Ako želiš postati sretnija osoba, ove važne navike trebale bi postati dio tvoje svakodnevne jutarnje rutine

pexels-vlada-karpovich-4050415.jpeg
Foto: Pexels

Kvalitetna jutarnja rutina trebala bi se sastojati od zdravih navika, a studije su potvrdile kako način na koji započinjemo svoje jutro može imati snažan učinak na naše raspoloženje i razinu produktivnosti ostatak dana.

Image
Nije komplicirano

Navike zbog kojih ćeš se osjećati (puno) lakše nakon buđenja

Male stvari koje svakodnevno radimo čine i oblikuju našu svakodnevicu. Za sreću nije potrebno puno, a uvrštavanjem zdravih navika u svoju svakodnevnu rutinu možeš učiniti puno za svoje osobno zadovoljstvo. Dakako, sve te stvari iziskuju dosljednost, a to je nešto što znaju i sretne i uspješne žene.

Želiš li napraviti kvalitetan pomak u svom životu, onda pokušaj u svoju jutarnju rutinu uvrstiti neke nove navike ili obrasce koji će utjecati na tvoju sreću.

Image

Izvor: Giphy

Jako je važno započeti svaki novi dan na dobar način. Želiš li postati sretna i zadovoljna osoba, za početak moraš obratiti pažnju na navike koje čine dio tvog svakodnevnog rasporeda. U nastavku doznaj pet zdravih navika koje najsretnije žene prakticiraju svaki dan kao dio svoje jutarnje rutine.

POGLEDAJ VIDEO: Kako uspješno postaviti granice u odnosima?

Bude se s osmijehom na licu

Onog trenutka kada ujutro prvi put otvoriš oči, nasmiješi se. Možda ti zvuči glupo, no zauzimanje pozitivnog stava odmah nakon buđenja može izuzetno pozitivno utjecati na tvoje raspoloženje. Naš mozak ujutro automatski traži problematične situacije i stvari o kojima možemo brinuti. Kako bi to spriječila, nabaci osmijeh i fokusiraj se na lijepe stvari koje čine tvoj život. Dan ćeš započeti u puno mirnijem i opuštenijem tonu.

Image
Foto: Pexels

Dižu se rano

Ako si obećala sama sebi da ćeš se buditi u 6 sati ujutro, onda je vrijeme da to počneš činiti. Rano buđenje omogućit će ti da imaš više vremena za stvari koje su ti zaista važne i da započneš svoj dan na pravi način. Primjerice, to vrijeme možeš iskoristiti za vježbanje, za neki svoj hobi, pripremu kvalitetnog doručka ili pak da obaviš privatne obaveze prije početka radnog dana. Čim se probudiš, ustani iz kreveta i otvori prozore te pusti dnevnu svjetlost i svjež zrak da uđu u tvoju spavaću sobu. To će ti pomoći da se razbudiš.

Image
Foto: Pexels

Vježbaju

Fizička aktivnost nužna je za održavanje dobrog zdravlja, a dokazano je da vježbanje ujutro ima brojne prednosti. Ako nisi spremna za intenzivne treninge odmah ujutro, barem se dobro istegni ili vježbaj jogu. Fizička aktivnost pomoći će tvom mozgu da se razbudi, pokrenut ćeš mišiće i potaknuti rad metabolizam. Nadalje, jutarnje vježbanje napunit će te dobrom energijom i pozitivno utjecati na tvoje raspoloženje pa ćeš novi radni dan sigurno započeti zadovoljna i s osmijehom na licu.

Image
Foto: Pexels

Srede se

Odjeća koju nosimo također može snažno utjecati na naše raspoloženje. Čak i ako radiš od doma, to ti ne bi trebao biti izgovor da cijeli dan provedeš u pidžami ili rastegnutoj trenirci. Uredi se i odjeni nešto u čemu ćeš se osjećati ugodno, ali i izgledati dobro. Bolje ćeš se osjećati i biti produktivnija.

Image
Foto: Pexels

Određuju prioritete za taj dan

Nakon što se probudiš i obaviš svoju jutarnju rutinu, baci pogled i na svoj dnevni raspored. Razmisli o svim zadacima i obavezama koje imaš za taj dan i odredi si prioritete. Razmisli o sljedećim stvarima:

  • Koje su tri najvažnije stvari koje danas želim napraviti?
  • Kako se želim osjećati?
  • Kako se želim ponašati?

Zatim provjeri svoj kalendar i provjeri jesu li tvoje obaveze u skladu s odgovorima na gore navedena pitanja. Puno toga u našoj svakodnevici nije pod našom kontrolom i stvari se ponekad događaju spontano, no ako ćeš započeti svaki svoj dan s namjerom i dobrim planom, bit ćeš puno smirenija i bliže životu kakav želiš živjeti.

Image
Foto: Pexels