Potrudi se

Ideje za božićni dar na koji nećeš potrošiti novce, a pružit ćeš puno

Ove godine probaj napraviti nešto drugačije i razveseliti svoje najmilije personaliziranim darovima - koji su besplatni

pexels-jonathan-borba-3303614 (1).jpg
Foto: Pexels

Daruj od srca, a ne iz novčanika

Već odavna iskomecijalizirali smo blagdane pa nerijetko upadamo u zamke prekrasnih božićnih izloga i reklama. Sigurno si se i sama više puta zatekla da kupuješ darove samo zato jer se to mora, odnosno u nedostatku inspiracije poklanjaš svojima bližnjima stvari koje možda ni oni ne žele, ali red je pa neka se red i ispoštuje. Pritom odlaziš u minus na računu iz kojeg se ne možeš izvući mjesecima. Na žalost, čokolada pod božićnim drvcem, više nije dovoljna. Koja zabluda! I više je, nego dovoljna.

Image
Božić u čaši

Pet ukusnih božićnih koktela koje možeš napraviti kod kuće

Imaš li djecu, sada je pravo vrijeme da ih svojim primjerom poučiš kako pokloni ne moraju biti materijalni. Štoviše, oni koji se ne mogu kupiti novcem, imaju puno veću vrijednost od onih uz koje ide račun pa ako se nekome ono što je pronašao pod borom ne sviđa, lako to može vratiti i zamijeniti za nešto drugo. Već u tome vidiš koliki besmisao se krije iza blagdanskog šoping ludila.

Smisao dara je pokazati osobi kojoj ga poklanjaš da ju dobro poznaješ i da znaš što će je razveseliti, a kako bi to znala, u darivanje treba uključiti, ne samo bankovnu karticu, već i pažnju i to kroz cijelu godinu, odnosno slušati je. Predlažemo ti da svojoj obitelji i bližnjima ovog Božića predložiš izazov poklona bez kuna, a ovo su naši prijedlozi.

Poklon prijateljima

Prijateljima koji su nedavno postali roditelji ili imaju malu djecu pokloni svojevrsni vaučer za čuvanje djece. Na papiru ili kartonu napiši i prigodno ukrasi poruku u kojoj stoji da im poklanjaš "paket od tri večeri čuvanja djece koji mogu iskoristiti bilo kada u idućoj godini, uz prethodnu najavu kako bi se dadilja mogla organizirati i pripremiti".

shimmer fallback

Poklon klincima

Svojim klinicima možeš uz čokoladu pokloniti pozivnicu za igru koju ćeš sama osmisliti i koja će trajati danima, a može uključivati traganje za blagom, kućne lutkarske predstave, planinarenje…

Ako si talentirana za pisanje i imaš bujnu maštu, pokloni im Božićnu priču u kojoj su oni glavni junaci. S obzirom da se radi o mališanima koje poznaješ najbolje na svijetu, neće ti biti teško pronaći nešto što će ih razveseliti.

shimmer fallback

Poklon partneru

Za partnera vjerujemo da ćeš se sama sjetiti što bi ga najviše moglo razveseliti. Zamisli samo koliko bi tebe veselilo da pod borom zatekneš kuvertu s poklon masažom (naravno ne u nekom wellness centru, već u vašoj spavaćoj sobi) ili pet poklon bonova obavljanja kućanskih poslova.

U svakom slučaju, puno je kreativnije i ekonomičnije, a i ljepše poklanjati svojim bližnjima vrijeme i pažnju, nego opustošiti lokalne trgovačke centre.

shimmer fallback

Izradi nešto rukama

Ako si vješta s rukama, personalizirani poklon poput glinene vaze, šalica, ogrlice, pletenog šala, odličan je izbor.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.