PREHRANA I TRENINZI

Vježbe za dugovječnost: Kako ostati u formi nakon pedesete?

Ne zaboravi na tjelesnu aktivnost – neovisno o godinama. Redovitim vježbanjem povećavaš kvalitetu života, a mogla bi i živjeti dulje. Uzmi u obzir ove savjete

profimedia-0351201487.jpg
Foto: Profimedia.hr

Misliš da vježbanje prestaje u određenoj dobi? Razmisli još jednom. Najbolje bi bilo kad bi tijekom cijelog života imala naviku vježbati jer si tako poboljšavaš raspoloženje, pokretljivost i funkcionalnost, ali i smanjuješ rizik od raznih oboljenja. Sjedilački način života, brza prehrana i manjak tjelesne aktivnosti veliki su problem današnjice pa pokušaj ostati aktivna i u zrelim godinama. To znači i da nakon pedesete gradiš izdržljivost aktivnostima kao što je bicikliranje, trčanje, plivanje ili drugim vrstama treninga u skladu s tvojim mogućnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije je ne stati i ne prepustiti se slučaju. Provodi dane na otvorenom, održavaj veze s bliskim ljudima, osiguraj si sedam do osam sati noćnog sna i reguliraj stres. To znači da se pokušaš opustiti, naći zanimljive hobije i odmaknuti se od posla.

Image
Ono smo što jedemo

Ključ dugovječnosti: Znanstvenici s Harvarda otkrili tri najzdravije vrste prehrane

Stres je, naime, još jedan od čimbenika oboljenja i dugoročno narušava raspoloženje i kvalitetu života. Što se tiče treninga, istraži što se nudi u tvom gradu. Neka ovo proljeće bude aktivno! Već sada misli o budućnosti i samostalnosti u starijoj životnoj dobi. Ovo su savjeti koje bi svi trebali uzeti u obzir, a prvenstveno žene u pedesetima – prema portalu Eat This, Not That.

1/5