ZDRAVLJE

Vježbaj pilates kod kuće s Haidi: Vježbe za oblikovanje stražnjice

S instruktoricom pilatesa i joge Haidi Stojković možeš vježbati i kod kuće. Snažni mišići stražnjice izuzetno su važni za naše zdravlje

Vježbaj pilates kod kuće s našom Haidi: Vježbe za oblikovanje stražnjice

Instruktorica joge i pilatesa Haidi Stojković već više od desetljeća godinama vodi različite grupne programe. Pokret i kretanje su uvijek bili dio njezinog života jer se prije toga bavila gimnastikom i plesom. Posljednjih godina vodi isključivo body and mind programe. Uz ove vježbe osjećat ćeš se bolje i razgibati tijelo, a tijelo će biti zdravo. Sretno!

Image
ZDRAVLJE

Vježbaj pilates kod kuće s Haidi: Vježbe za jutarnje razgibavanje

1. Razgibavanje: Kružimo ramenima u nazad i otvaramo prsni koš

2. Odnoženje desne noge: Postavimo se bočno (lijeva potkoljenica je na podu, otvorim prsni koš), te podižemo desnu nogu polagano gore-dolje (aktivan donji dio trbuha) nekoliko puta i zatim pulsiramo.

3. Ekstenzija kuka iz položaja mace: Namjestimo se u položaj (dlanovi ispod ramena, koljena ispod kukova), smirimo dah, pružimo iza desnu nogu, te krenemo kružiti dok kontroliramo cijelo tijelo. Na kraju pulsiramo.

2. i 3. vježbu ponavljamo s lijevom nogom.

4. Mali most: Smjestimo se u ležeći položaj, te podignemo kukove. Zadržavamo položaj ili idemo dalje, te podižemo desnu nogu kojom pulsiramo dok se upiremo s lijevom (uporišnom nogom). Što manje koristimo ruke, što više se fokusiramo na disanje. Zatim ponovimo isto s lijevom nogom.

Image


(Foto: Borna Jambrošić)