Vježbaj pilates kod kuće s našom Haidi: Vježbe za jutarnje razgibavanje

S instruktoricom pilatesa Haidi Stojković možeš vježbati i kod kuće. Čak i ako ranije nisi vježbala sada je pravo vrijeme da svaki dan započneš s kretanjem odmah nakon buđenja

Vježbaj pilates kod kuće s našom Haidi: Vježbe za jutarnje razgibavanje

Instruktorica joge i pilatesa Haidi Stojković već dvanaest godina vodi različite grupne programe. Pokret i kretanje su uvijek bili dio njezinog života jer se prije toga bavila gimnastikom i plesom. Zadnjih godina vodi isključivo body and mind programe jer stvaraju pravu ravnotežu užurbanoj svakodnevici zbog koje smo se distancirali od vlastitog pokreta, daha i senzacija u tijelu. Vježbanje kod kuće postat će pravi užitak uz naš video, a ovo je samo prvi u nizu.

Image

Vježbaj s Ines kod kuće: Joga za početnike

1. Osvještavanje baze: Za svaku vježbu (pokret) i položaj izuzetno je bitno da se na početku osjećamo sigurno i ugodno, te da smo povezani s fluidnošću našeg daha.

2. Razgibavanje: Pogotovo za jutarnju tjelovježbu nam je bitno prokrviti tijelo nježnim, proizvoljnim kretnjama. 

3.Vježbe za ruke (u fleksiji): Radimo razne varijacije, a pritom pazimo na cijelo tijelo, aktivaciju centra (pupak lagano prema gore), čvrstu bazu, udah i izdah koji traju.4. Prednoženje+fleksija u koljenu: Podižemo desnu nogu, a pritom osvještavamo i čvrstu uporišnu nogu. Putem pazimo na centar i dah (otvaramo prsni koš onoliko koliko nam tijelo dozvoli). Zatim druga noga.

5. Vježbe s pruženim rukama: Razne varijacije dok se i dalje fokusiramo na sve segmente i doživljavamo tijelo kao cjelinu. Ako je potrebno savijemo laktove.

shimmer fallback


(Foto: Borna Jambrošić)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.