Kremasta juha od brokule i indijskog oraščića
Kalorija po porciji: 260
1 šalica sirovih indijskih oraščića
5 šalica povrtnog temeljca, podijeljene
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 srednje veliki crveni luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, protisnut
6 šalica nasjeckane brokule
2 žlice soja sosa
1 žlica jabučnog octa
Sol i papar po ukusu
Natopite indijske oraščiće u vrućoj vodi 1 sat (ili u hladnoj vodi preko noći). Ocijedite. Pomiješajte indijske oraščiće s jednom šalicom temeljca i izblendajte ih u multipraktiku ili štapnim mikserom.
Na maslinovom ulju pirjajte luk, češnjak i brokulu sve dok luk ne omekša. Zatim povrću dodajte mješavinu oraščića, ostatak temeljca i soja sos. Ostavite za zakipi, a zatim kuhajte još 10 do 12 minuta dok brokula ne omekša. Juhu izmiksajte štapnim mikserom da bude glatka, a zatim joj dodajte jabučni ocat i sol i papar koliko vam dogovara. Juhu poslužite toplu.