Budite strpljivi s hranom
Ako ste ovisni o bijelom prahu, nagli i totalni prekid (takozvani "cold turkey") možda nije najbolje rješenje. Izbacivanje je puno trajnije i dugoročno učinkovitije ako je postepeno.
Vašem mozgu i nepcu treba vremena da se prilagode. Kada sam prvi put počela izbacivati šećer iz svoje prehrane, u šalici jutarnjeg čaja popila sam dvije pune čajne žličice šećera. Sada mi je i zrela banana jako preslatka, a moj dragi i ja gotovo nikada ne pojedemo do kraja slasticu s kojom smo se počastili, čak i kad je podijelimo na nas dvoje. Budite strpljivi - i ako je igdje zaista vrijedila ona "Rim nije sagrađen u jednom danu" onda to vrijedi za šećer. Ako u kavu obično umiješate više žličica šećera, smanjite ih prvo na jednu, a zatim na pola. Ubrzo ćete se u potpunosti moći odreći šećera.