Odaberi glavom, treniraj srcem

Skini kilograme i osjećaj se odlično uz najbolje treninge za žene

Nije važno samo vježbati, već mudro odabrati tjelovježbu od koje ćeš imati najviše koristi

pexels-andrea-piacquadio-3768722.jpg
Foto: Pexels

Dok ne počneš vježbati nisi svjesna koliko dobrog trening čini tijelu, ali i psihi. Redovita tjelovježba ne samo što će te osloboditi viška kilograma, već će ti popraviti raspoloženje, razbistriti misli, ojačati psihu i imunitet, a možda u život dovesti i neke nove ljude.

Trening bi trebao biti zabavan, a istovremeno predstavljati izazov i poticati te da pomičeš svoje granice. Totalni je promašaj upuštati se u nešto što ti nije zanimljivo i što te ne ispunjava.

Image
Minimum minimuma

Brzi trening od samo 12 minuta čini čuda za tijelo

U nastavku ti donosimo nekoliko vrsta treninga koji su odlični za žene - definiraju tijelo na način da ističu tvoje adute, oslobađaju te od stresa, opuštaju i zabavljaju. Sigurne smo da ćeš među njima pronaći savršenu rekreaciju za sebe.

Spinning

Spinning je odličan trening za žene koje žele učvrstiti tijelo, sagorjeti kalorije, povećati izdržljivost i kondiciju. Riječ je o intenzivnoj aerobnoj vježbi koju izvodiš na statičkom biciklu. Njome poboljšavaš kardiovaskularno zdravlje, jačaš imunitet, a u samo 45 minuta treninga sagorjevaš do 550 kalorija te ubrzavaš metabolizam. U spinnigu intenzivno rade mišići nogu i stražnjice, ali i gornji dio tijela koje ćeš aktivirati dodatnim vježbama.

Trening snage

S godinama, zbog hormonalnih promjena, kosti gube gustoću, a mišići se počinju smanjivati u korist masnog tkiva. Posljedica toga je usporavanje metabolizma što dovodi do nakupljanja kilograma kojih se teško riješiti. Sve navedeno može se prevenirati i smanjiti redovitim treninzima snage.

Ako već dotad nisu, žene bi nakon 40. trebale krenuti u teretanu ili kod kuće izvoditi vježbe snage kako bi učvrstile tijelo i stvorile mišiće. Kreni s najjednostavnijim trenizima. U početku će ti biti dovoljna težina vlastitog tijela. Bučice, girije i ostala pomagala ostavi za kasnije.

Boks

Boks je odličan trening za žene, iako na prvu možda tako i ne izgleda. Snaga u boksu dolazi iz nogu, bokova i trupa, a ne iz ruku kako mnogi misle. Boks nije fokusiran toliko na gornji dio tijela, koliko je na donji. Na boksačkim treninzima ojačat ćeš noge i trup, ali i dobro se oznojiti. Osim toga, boks je odličan mentalni trening. Oslobađa te od napetosti i stresa dok se poptuno usredotočuješ na usvajanje novih vještina.

Pilates

Želiš li vitko tijelo i vretenaste mišiće pilates je prava stvar za tebe. Osim toga, oslobodit će te bolova u leđima, popraviti posturu, povećati fleksibilnost, mobilnost, balans i koordinaciju, ojačati trup i učiniti da se dobro oznojiš. Iako ne izgleda tako, pilates je, ako ga pravilno izvodiš, fizički itekako naporan. Sastoji se od sporih kontroliranih pokreta i posebne tehnike disanja. Traži od tebe strpljivost i garantira sjajne rezultate i dugoročnu dobrobit za zdravlje.

Plivanje

Plivanje je opuštajuća aerobna aktivnost u kojoj zglobovi ne pate, a radi cijelo tijelo. Sjajna je stavr ako živiš negdje uz more i cijelo ljeto možeš plivati u njemu. Velika je razlika između mora i bazena, no ni bazen nije loš. Plivanje će te opustiti, poboljšati ti disanje, držanje, rasteretiti kralježnicu i psihu. Voda ima meditativni element koji je teško opisati, a koji u plivanju dolazi do izražaja. Probaj, zaljubit ćeš se u plivanje!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.