Jedi više voća i povrća
"Za mene je najbolja hrana tamno zeleno povrće, poput rikole, špinata i salate", kaže doktor Donald D. Hensrud, šef Odjela za preventivnu, profesionalnu i zrakoplovnu medicinu na Medicinskom fakultetu Mayo Clinic. "Oni su vrlo niskokalorični, vrlo bogati hranjivim sastojcima, a mogu se pripremiti na razne načine i izvrsnog su okusa - mogu se kombinirati u mnogo različitih vrsta salata, jela od tjestenine, lazanja, sendviča ili juhe."
Dr. Calder preporučuje da jedeš više voća i povrća. Kaže da je zeleno, lisnato povrće prepuno hranjivih sastojaka, a da i dalje ima malo kalorija. Kada jedeš voće, drži se umjerenijih količina, jer voće još uvijek može sadržavati puno šećera. Jesti više voća i povrća dobar je način koji će ti pomoći da se osjećaš sito od jedenja niskokalorične hrane.
(Foto: Unsplash)