4. dan
Doručak
dvije šnite integralnog ili raženog tosta namazati žlicom krem sira i gore staviti po jednu šnitu šunke
2 dl soka od rajčice (svježeg)
Ručak
Hladni gaspačo
Na malo maslinovog ulja popržite malu glavicu crvenog luka, dodajte jednu papriku nasjeckanu na kockice. Kratko ju popržite pa dodajte 500 g rajčice (nasjeckane na sitne kockice ili passatu). Kuhajte 10-ak minuta. Na kraju dodajte jedan krastavac nasjeckan na kockice, jedan sitno nasjeckan režanj češnjaka te sol i papar po želji. Poslužite s kockicama tostiranog integralnog kruha (dvije šnite).
Užina
Pripremite mali sendvič od kriške integralnog tosta s tankim slojem svježeg sira posipanog sezamom, kriškom dimljene puretine i na vrh stavite rajčicu narezanu na deblje kolutove.
Večera
Rajčica s rižom
Odsijecite vrh s dvije rajčice (kao kapicu), izdubite ih i stavite u vatrostalnu posudu. Napunite ih smjesom od 50 g polumasnog sira, 125 g kuhane riže, malo bosiljka, isjeckane sredine rajčica i sitno nasjeckanog režnja češnjaka. Napunjene rajčice pospite s malo naribanog sira (Gouda, Parmezan, Podravac...) Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15 – 20 minuta dok sir ne porumeni.