Odlične vježbe koje možeš izvoditi bilo gdje

Vrlo su jednostavne, a učinkovite

Odlične vježbe koje možeš izvoditi bilo gdje

Želimo li biti fit i zdravi, onda je fizička aktivnost neizbježna. Ipak, zbog mnogobrojnih obaveza, često nemamo dovoljno vremena za vježbanje i odlazak u teretanu.

Upravo radi toga, odlučili smo pronaći neke jednostavne, a učinkovite vježbe koje se mogu izvoditi bilo gdje i bilo kada.

Za ove ti vježbe nisu potrebni nikakvi rekviziti, a možeš ih raditi čak i u svojoj normalnoj odjeći. Odlične su za pokretanje metabolizma i za sagorijevanje kalorija, a preporuča se izvoditi ih i do nekoliko puta dnevno.Foto: Unsplash

Sumo čučanj

Stani raširenih nogu tako da ti noge budu okrenute prema van, a ruke stavi na bedra. Težinu tijela prebaci na pete, savij koljena i lagano se nagni prema naprijed, ali tako da kralježnica bude uspravna. Nakon toga ustani, istovremeno približavajući pete i s rukama podignutima u vis iznad glave. Ponovi vježbu 15 puta.


shimmer fallback

Atletski spust

Stani tako da ti noge budu jedna uz drugu, a dlanovi sklopljeni kao u molitvi. Nožni prsti neka budu usmjereni prema van. Savij koljena i lagano se spuštaj prema dolje. Leđa drži ravno, kao da si naslonjena uz zid. Zatim lagano digni pete i vrati se u početni položaj. Ponovi vježbu 30-ak puta.


shimmer fallback


Konj poza

Raširi noge i okreni stopala prema van. Ruke raširi kao da ćeš nekoga zagrliti. Savij se u koljenima, a leđa neka ostanu ravna. Koljena bi trebala biti u ravnini s nožnim prstima, tako da kada pogledaš prema dolje vidiš samo svoj nožni palac. Vrati se u početni položaj i ponovi 30-ak puta.  


Morska zvijezda

Stani kao u prethodnoj pozi, raširenih nogu i ruku. Savij koljena i lijevom rukom se uhvati za stolicu. Lijevo stopalo pritisni uz tlo i podigni svoj trup, a desnu ruku istegni iznad glave istovremeno podižući i desnu nogu. Ispruži i ruku i nogu i lagano se nagni u stranu dok se drugom rukom pridržavaš za stolicu. Vrati se u početni položaj. Ponovi 30-ak puta na obje strane.


shimmer fallback

Stojeći plank

Stani tako da ti noge budu u širini ramena. Ruke položi na stol ili neku drugu čvrstu površinu. Lagano zakorači prema natrag i podigni se na prste tako da ti pete lebde u zraku, a tijelo lagano nagni prema naprijed. Svu svoju težinu prebaci na površinu za koju se držiš i duboko diši. Ostani u ovom položaju barem jednu minutu.


shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.