Nikako ne gubiš kilograme? Možda radiš jednu od ove četiri greške

Ponekad ti se čini kako se kilogrami samo 'lijepe' za tebe? Razmisli radiš li možda neke od ovih grešaka

Nikako ne gubiš kilograme? Možda radiš jednu od ove četiri greške

ZAŠEĆERENA HRANA I PIĆE


Šećer je glavni krivac za mnoge loše reakcije u ljudskom organizmu, a hrana i piće koji sadrže velike količine šećera, jedan su od glavnih neprijatelja dobre linije i cjelokupnog zdravlja organizma. Zaslađena pića i slatkiši utječu na vidljivo i brzo povećanje masnoćA na predjelu trbuha, te na povećanje cjelokupne tjelesne težine i mase.

ALKOHOL


Iako je primjerice vino u malim količinama zapravo i zdravo, alkohol ipak ima negativne učinke na mnoge procese u ljudskom tijelu. Iz tog razloga utječe i na mršavljenje, te mu predstavlja jednu od glavnih prepreka. Od akohola se najviše stvara abdominalna masnoća, ali i ostali loši utjecaji na 8Ne9gubitak kilograma.

NEKRETANJE I DUGOTRAJNO SJEDENJE


Ponekad nije sve u dijeti. Ako si odlučila regulirati samo svoju prehranu i uvesti zdrave navike, to je vrlo pohvalno, ali nemoj zaboraviti i na tjelesnu aktivnost. Naime, nedostatak tjelesne aktivnosti na dnevnoj bazi i nekretanje može te dovesti do vrlo loše tjelesne kondicije koja neće dopustiti da višak kilograma samo tako nestane. 

NEDOVOLJAN UNOS TEKUĆINE I LOŠ SAN


Pretilost može nastati i ako ne piješ dovoljno tekućine i ako ne omogućiš svojem tijelu dovoljno odmora. Već nam je svima jasno koliko je to važno za zdrav način života jer stručnjaci i nutricionisti neprestano naglašavaju koliko je bitan dovoljan unos tekućine. Ako imaš poremećaj spavanja poput apneje i slično, pokušaj potražiti savjet liječnika jer i to može doprinijeti nemogućnosti postizanja zadovoljavajuće tjelesne težine.

Image

Izgubite masne naslage u području trbuha