Do ljeta - raketa!

Želiš isklesan trbuh do ljeta? Ove vježbe daju nevjerojatne rezultate

Nakon što smo uživali u hrani za Uskrs vrijeme je da se vratimo u svoju fitness rutinu i krenemo s "tesanjem" tijela za plažu. Donosimo ti stoga pet hiperučinkovitih vježbi za problematičan donji dio trbuha

szabolcs-toth-0U41Mg8Q_HU-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Želiš imati čvršći trbuh? Pripremili smo za tebe najučinkovitije vježbe za trbuh, koje ne samo da su zabavne već će ti i pomoći doći u formu. Od svih skupina mišića na ljudskom tijelu, često se najviše seksualiziraju gluteusi i popularno zvani „trbušnjaci“. Danas se mišićima stražnjice nećemo baviti, već ćemo se usredotočiti na „peglanje“ mišića trbuha – osobito mišića donjeg dijela trbuha, koji je često najproblematičnija zona tijela.

Image
Uzrokuju brojne probleme

Ovo su namirnice koje trebaš izbjegavati želiš li imati ravan trbuh

Iako fitness treneri i nutricionisti neprestano napominju kako ne postoji magično rješenje za gubitak masnih naslaga te da ciljane vježbe daju samo donekle učinkovite rezultate, jer treba vježbati cijelo tijelo, mi smo danas za tebe izdvojili pet najboljih vježbi upravo za donji dio trbuha. Ta regija ponekad kao da se tvrdoglavo ne da oblikovati i učvrstiti, no uz ovih nekoliko jednostavnih vježbi, koje praktički možeš izvoditi gdje god poželiš, trebala bi u par mjeseci rada do ljeta itekako vidjeti rezultate.

Doticanje peta

Lezi na leđa savijenih koljena, stopalima pritisnutima o pod. Ruke stavi sa strane tijela i odigni se lopaticama od poda, pazi pritom da glavu ne guraš na prsa već da je vrat ispružen i čvrst. Naizmjence rukama dotiči stopala, aktivirajući bočne strane torza.

Škare

Legneš na leđa, ruke staviš ruke iza glave i glavu s ramenima podigneš s poda. Pomoću trbušnih mišića, pomiči noge malo iznad tla i izvodi izmjenično podizanje nogu. Usredotoči se na to da ne opterećuješ vrat i ne guraš bradu naprijed.

Plank s rotacijom

Počinješ u poziciji niskog planka na podlakticama. Drži položaj 10 sekundi, zatim se okreni na stranu i nasloni se na desnu podlakticu 10 sekundi. Vrati se natrag u centar i ovaj put se 10 sekundi nasloni na lijevu podlakticu. Stalno mijenjaj poziciju, dok jezgru trbuha držiš zategnutu i ne dopuštaš da ti bokovi padnu.

Kosi 'mountain climbersi'

Iz položaja visokog planka s vodoravnim tijelom i zategnutom jezgrom, podigneš desnu nogu i guraš desno koljeno prema lijevom laktu. Nakon što vratiš desnu nogu natrag u plank, podigneš lijevu nogu i guraš lijevo koljeno smjerom prema desnom laktu. Nastavi ovako mijenjati noge.

Klizanje u planku

Opet počinješ u poziciji visokog planka s objema nogama na ručniku. Zategneš mišiće trbuha i obje noge odjednom privuci prema prsima. Usredotoči se na to da se previše ne grbiš i ne naginješ prema naprijed. Na kraju vrati noge natrag u početnu poziciju. Ponovi više puta.