Odlična stvar

Nema isprike: U samo 10 minuta odradi trening koji će 'zapaliti' tvoje trbušnjake

Za ovaj trening ne trebaš nikakvu posebnu opremu niti rekvizite. Sve što trebaš je malo dobre volje i još manje vremena

christopher-campbell-kFCdfLbu6zA-unsplash (1).jpg
Foto: Unsplash

To što ne voliš raditi trbušnjake, ne znači da ne možeš imati pločice i vitak struk. Naime, za to ti je potrebno samo deset minuta dnevno da "stisneš" zube i odradiš trening koji ćemo ti opisati u nastavku. Riječ je o treningu sastavljenom od usko specijaliziranih vježbi za jačanje trupa i definiranje popularnog six packa.

Instruktorica fitnessa Nona Bayat iskombinirala je pet vrsti trbušnjaka i spojila ih u ultra kratki trening u trajanju od deset minuta te dokazala da ne trebaš provoditi sate i sate u teretani kako bi postigla ono što želiš. Prema njoj, u deset minuta odradit ćeš pet vježbi po 30 sekundi. Da, to je zaista malo vremena, no između vježbi nema pauze. Radiš ih jednu za drugom, a nakon što završiš seriju slijedi zasluženi odmor u trajanju od jedne minute. Trening se sastoji od tri serije.

Image
Uvrsti ih u fitness rutinu

Na prirodan način do bujnijeg dekoltea: Vježbe za podizanje grudi

Osim toga, za ovaj trening ne trebaš nikakvu posebnu opremu niti rekvizite. Dovoljna ti je prostirka i ugodna odjeća u kojoj i inače vježbaš ili provodiš slobodno vrijeme. Trening možeš odraditi čak i u pauzi za ručak, radiš li od doma ili nakon što dođeš s posla, prije ručka ili večere. S obzirom na njegovo trajanje, sigurne smo da ćeš pronaći vremena i volje da ga radiš svaki dan. U nastavku ti donosimo videe koje je trenerica objavila na svom Instagramu, a u kojima je detaljno pokazala kako izvoditi spomenutih pet vrsta trbušnjaka.

Riječ je o ovom vježbama:

  • 'hollow hold' s izmjenom nogu (30 sek)
  • bicikl (30 sek)
  • koljeno- ruka trbušnjaci (30 sek)
  • koljeno - lakat, dlan - stopalo trbušnjaci (30 sek)
  • 'in & out' trbušnjaci (30 sek)

Ipak, važno je za spomenuti da za postizanje zaista sjajnih rezultata i to u vrlo kratkom roku, nemoj ostati samo na vježbama, već prilagodi prehranu. Nastoj minimalizirati unos rafiniranog šećera. Štoviše, bilo bi dobro kada bi ga u potpunosti mogla izbaciti iz prehrane. Također, bijelu rižu i tjesteninu zamijeni integralnima te smanji njihov unos.

Povećaj unos proteina, jedi povrće, meso, orašaste plodove, voće, fermentirane mliječne proizvode, pij puno vode i nezaslađeni zeleni čaj koji će ti ubrzati metabolizam i utažiti glad. Uz svakodnevni trening i pravilnu prehranu vrlo brzo ćeš vidjeti rezultate.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.