Uvrsti ih u fitness rutinu

Na prirodan način do bujnijeg dekoltea: Vježbe za podizanje grudi

Sve ove vježbe vjerojatno su ti već poznate, no možda nisi znala da imaju sposobnost podići ti grudi i učiniti ih atraktivnijima

pexels-andrea-piacquadio-3768913.jpg
Foto: Pexels

Dojenje, oscilacije u kilaži, hormonalne promjene, genetika i starenje mogu dovesti do opuštenih grudi. Umjesto da kreneš surfati po internetu u potrazi za uslugama estetskih kirurga na akciji, radije prvo prouči kako na prirodan način vratiti grudima volumen i othrvati ih gravitaciji.

Image
Foto: Pexels

Postoje vrlo učinkovite vježbe koje će podići grudi, a osim toga vježbajući ćeš učvrstiti i ruke, skinuti pokoji kilogram viška, popraviti raspoloženje, ali i stvoriti novu zdravu naviku svakodnevnih treninga i rekreacije.

Image
Jednostavno do ravnog trbuha

Jednostavne i efektne: Petominutne vježbe za trbušnjake koje možeš raditi iz kreveta

U konačnici ćeš dobiti puno više, no što ti mogu dati silikoni, a pritom ćeš i uštedjeti novce. U nastavku ti otkirvamo pet jednostavnih vježbi za grudi. Tvoje je samo da ih redovito radiš.

Sklekovi

Sklekovi su najklasičnija vježba za prsa. Kombiniraj sklekove u kojiam su ti ruke široko postavljene s onima u kojima su uz tijelo. Na taj način ćeš osigurati da svi prsni mišići rade. S obzirom na tvoju fizičku spremu, izaberi vrstu sklekova. Ako su ti ruke još slabe, radi sklekove u kojiam si na koljenima, na taj način ćeš rasteretiti ruke, odnosno smanjiti težinu kojom ih opterećuješ. Svaki dan napravi dvije serije po 15 ponavljanja.

Potisak s bučicama

Lezi na ravnu klupu u teretani i nathvatom primi bučice (ne pretjeruj s kilažom, već ju postepeno povećavaj kada za to dođe vrijeme). Ruke podigni okomito na tijelo i iz te pozicije kreni. Spuštaj ih bočno, tako što ćeš ih saviti u laktu i spustiti do razine ramena. Nadlaktice će ti biti paralelne s podom. Zadrži ovaj položaj dvije do tri sekunde i vrati se u početni. Pri izvođenju vježbe aktiviraj mišiće trupa.

Dinamični plank

Stani u položaj niskog planka, odnosno na podlaktice se osloni. Stopala neka budu u širini ramena. Aktiviraj cijelo tijelo, osobito mišiće truba i stražnjice. Podiži se i spuštaj, naizmjence na jednu pa na drugu ruku. Nastoj da pritom ne "plešeš" tijelom lijevo - desno. Izvodi vježbu 30 sekundi pa 30 odmaraj. Ponovi je pet puta.

"Guranje" zida

Stani jedno dva koraka od zida, nasloni se rukama na njega, tako da one budu malo šire postavljene od širine ramena. Savij ruke u laktovima i približi prsa i bradu zidu, dok stopala ostaju na istome mjestu. Potom se s izdahom odgurni natrag od zida, u početnu poziciju. Ova je vježba ustvari stojeći sklek, a odlična je i za osobe koje imaju problema s leđima pa moraju izbjegavati klasični sklek zbog pritiska u predjelu leđa.

Uz pomoć klupice

U svoj trening uvrsti vježbu koju možeš odraditi bilo gdje gdje se imaš na što osloniti, poput klupice u parku. Njome ćeš ojačati tricepse, ramena i prsni koš, a time podići grudi. Stani leđima okrenuta prema klupici, osloni se rukama na nju i otiđi u čučanj. Izdišeš pri spuštanju, udišeš pri dizanju, odnosno vraćanju u početni položaj. Vježbu napravi u tri serije po 15 ponavljanja.