Salata od leće i ječma s kozjim sirom
Sastojci (za 4 osobe):
¾ šalice ječma
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice svježeg limunovog soka
Sol i papar
1 zelena salata srednje veličine
400 grama leće
¼ malog luka, ljubičastog, nasjeckanog
1 veća mrkva, nasjeckana
¼ šalice nasjeckanih crnih maslina
¼ krastavca
50 grama kozjeg sira (fete)
Skuhajte ječam i leću u slanoj vodi, te ih ocijedite.
U maloj posudici zajedno pomiješajte ulje, sok od limuna, te po pola žličice soli i papra, te dobro pomiješajte.
U posudu srednje veličine stavite zelenu salatu s polovicom dresinga. U drugu zdjelu stavite ječam, leću, mrkvu, luk, masline i krastavac i ostatak dresinga. Sve dobro u obje posude pomiješajte. Nakon toga leću i ostale sastojke, prebacite u posudu sa salatom, no ne morate miješati. Na vrh salate dodajte fetu.