Leća - ukusna i zdrava dijetalna namirnica

Vrlo je zasitna namirnica, neće uzrokovati naglu glad, a tijelu će dati brojne hranjive sastojke

Leća - ukusna i zdrava dijetalna namirnica

Leća kao prilog ili varivo

Sastojci (za 4 osobe):
3 žlice maslinovog ulja
1 crveni luk srednje veličine, nasjeckani
1 češanj češnjaka, nasjeckani
½ crvene paprike, nasjeckane
1 veća rajčica, oguljena i narezana na komadiće
1 šalica leće
Lovorov list
1 žličica crvene paprike (slatke)
600 ml temeljca od povrća ili vode (po izboru)
Ako nemate domaćeg temeljca, možete staviti ili kocku ili malo Vegete.

U posudu srednje veličine na ulju prepržite luk, češnjak i papriku. Nakon dvije-tri minute dodajte rajčicu, te pirjajte još dvije-tri minute. Dodajte opranu leću, dobro promiješajte, te dodajte crvenu papriku i lovorov list. Ako ste se odlučili za dodavanje Vegete, tada nemojte dodatno soliti.
Ako pak koristite temeljac od kocke, svakako ga načinite prije zalijevanja leće.
U svim ostalim situacijama posolite i popaprite po želji. Pirjajte 20-ak minuta, dok temeljac ne ispari, a leća ne omekša. Poslužite uz meso po želji.
Uz dodavanje malo veće količine temeljca, s istim receptom možete dobiti ukusno i lagano dijetalno varivo. Ovisno o namirnicama koje smijete konzumirati tijekom dijete, u varivo možete dodati i neke vrste mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/4