Curry leća
Sastojci (za 4 osobe):
2 žlice maslinovog ulja ili ulja od kokosa
2 žlice svježe naribanog đumbira
2 češnja češnjaka, nasjeckana
8 mlada luka, nasjeckanih (osvojite bijele i zelene dijelove)
1 žlica curry začina
4 mrkve srednje veličine, nasjeckane
1 veći krumpir (oguljen i nasjeckana na manje kockice)- ako treba krumpir možete izbaciti zbog dijete
1 šalica leće
850 ml temeljca (može od povrća - domaćeg)
Sol i papar
Zagrijte ulje u većoj posudi ili tavi, te dodajte đumbir, češnjak i bijele dijelove mladog luka, te prepržite dvije do tri minute dok ne omekšaju. Dodajte curry i promiješajte. Zatim dodajte mrkvu, krumpir, leću, temeljac, ¾ žličice soli i ¼ žličice papra. Pričekajte dok zavri i pustite neka se kuha na srednjoj temperaturi. S vremena na vrijeme promiješajte. Nakon kojih 15-ak minuta počnite češće pratiti je li leća kuhana. Kako će se temeljac isparivati, morat ćete češće miješati. Kada je jelo kuhano, možete ga odmah poslužiti. Na tanjuru ga posipajte sa zelenim dijelovima mladog luka.