Jednostavne aktivnosti uz koje možeš sagorjeti i do 400 kalorija dnevno - a ne moraš ići u teretanu

Preznojavanje u teretani nije jedini način za sagorijevanje kalorija, već postoje i brojne druge puno zabavnije aktivnosti koje će ti omogućiti da sagoriš čak do 400 kalorija u jednom danu

Jednostavne aktivnosti uz koje možeš sagorjeti i do 400 kalorija dnevno - a ne moraš ići u teretanu

Ljeto nam je pred vratima i puno nas je u potrazi za što lakšim i jednostavnijim načinima koji će nam pomoći da svoje tijelo dovedemo u red.

Image

Elastične trake za vježbanje učvrstit će i tonirati tvoje mišiće. Istražile smo kako ih koristiti


Svi mi jako dobro znamo koji su provjereni 'recepti' za gubljenje kilograma, no osim vježbanja i zdrave prehrane, postoji i cijeli niz drugih trikova koji nam mogu pomoći da se riješimo viška kilograma.

via GIPHY

Najlakši način za gubitak kilograma je potrošiti više kalorija nego što smo ih unijeli kroz hranu, no ponekad se to čini nemoguće. Dobra je vijest ta što preznojavanje u teretani nije jedini način za sagorijevanje kalorija, već postoje i brojne druge, puno zabavnije aktivnosti koje će ti omogućiti da sagoriš čak do 400 kalorija u jednom danu. Neke od njih otkrivamo u nastavku pa ih svakako nastoj uključiti u svoju svakodnevnu rutinu.

Foto: Unsplash

Hodanje

Jesi li znala i da hodanjem možeš potrošiti gotovo 400 kalorija? Iako je trčanje bolja opcija, ako ti trčanje nije drago, možeš u svoju rutinu uvesti i malo brže hodanje od sat vremena. Odaberi malo zahtjevniju stazu koja ima i uspone i uskoro ćeš primijetiti rezultate. Osim toga, boravak na svježem zraku pozitivno će utjecati na tvoje raspoloženje.


Image

Plivanje

Vrući ljetni dani idealni su za odlazak na more ili barem do obližnjih bazena. No umjesto da se izležavaš na suncu, uskoči u more ili bazen i plivaj što češće. Plivanje je odlična aktivnost, a umjerenim plivanjem u vremenu od 50 minuta možeš sagorjeti čak 500 kalorija. Osim toga, opuštajuće je i pozitivno utječe na um i tijelo. Pronađi udoban kupaći kostim i iskoristi to vrijeme kako bi malo pročistila svoj um i ostala fit.


Čišćenje i pospremanje

Svatko od nas treba pospremati i čistiti svoj dom, a super je vijest što time zapravo i trošimo kalorije. Usisavanje, brisanje poda, čišćenje prozora… Sve su to aktivnosti koje će ti omogućiti da sagoriš kalorije, a ne trebaš čak niti izaći iz kuće.  


Image

Nogomet

Sat vremena igranja nogometa s prijateljima ili djecom u parku omogućit će ti da sagoriš čak 500 kalorija, ali i više - ako samo malo ubrzaš tempo. Čak se i ne trebaš zamarati pravilima ili time što ne znaš igrati vrhunski. Bitno je da se krećeš, a usput se možeš i dobro zabaviti.  Image

Bicikliranje

Još jedna zabavna i jednostavna aktivnost za sagorijevanje kalorija je  bicikliranje. Opušta nas i pomaže nam da pokrenemo svoje tijelo, a pritom možemo uživati u prirodi i svježem zraku. Zbog svega toga, bicikliranje je u posljednjih nekoliko godina postala vrlo popularna aktivnost u kojoj može uživati cijela obitelj. Vožnja bicikla umjerenim tempom oko sat vremena omogućiti će ti da potrošiš 400 kalorija ili više od toga ako povećaš brzinu. Ako nemaš vlastiti bicikl, uvijek ga možeš unajmiti i napraviti koji đir po gradu.Image