Idealno voće za skidanje kilograma

Ako voliš slatko i teško ti je izbaciti sa svog jelovnika takve „zabranjene“ namirnice, dobra alternativa je voće

Idealno voće za skidanje kilograma

Dolaskom toplijeg vremena, sve više razmišljamo o regulaciji tjelesne težine i uklanjanju viška nakupljenih kilograma tijekom zimskih mjeseci kada smo nekako manje aktivniji nego za toplijeg vremena.

Također, ako voliš slatko i teško ti je izbaciti sa svog jelovnika takve „zabranjene“ namirnice, dobra alternativa je voće. Nekoliko vrsta voća posebno će ti pomoći kod skidanja kilograma.

GREJP
Namirnica koja ima jako velik utjecaj na sagorijevanje masti u ljudskom organizmu definitivno je grejp, a osim što obiluje vitaminom C, znanstvenici su otkrili da njegov miris dokazano smanjuje apetit i želju za hranom i/ili prejedanjem. To se događa jer djeluje na jetrene enzime.


BANANE
Banane, osim što su poznate po tome što sadržavaju visoki udio vitamina B, odlična su namirnica za mršavljenje jer su zasitne, a istovremeno pomažu u poboljšanju kvalitete tvoje probave. Najzdravija banana je ona koja ima nekoliko sitnih smeđih točkica.

JABUKE
Jabuka je jedno od najrasprostanjenijih i najpoznatijih vrsta voća i predstavlaj simbol zdravlja jer sadrži brojna ljekovita svojstva. Uz najvažnije sastojke, vitamine A i C, jabuka štiti od raznih bolesti koje napadaju ljudski organizam. Obiluje dijetalnim vlaknima što ju svrstava u jednu od najvažnijih namirnica u borbi protiv suvišnih kilograma, a zbog toga i osigurava osjećaj sitosti. Sadrži samo 70 kalorija.

BOROVNICE
Ovo supervoće ima vrlo snažnu ulogu u jačanju imuniteta i vrlo velik utjecaj na regulaciju šećera u krvi. Mogu ih konzumirati čak i ljudi koji se bore s dijabetesom zbog njihovog vrlo niskog glikemijskog indeksa.

KIVI
Kivi pripada egzotičnom voću, a pravo je vitaminsko čudo. Odličan je izvor vitamina C, E i D, vlakana i vrlo siromašan kalorijama i masnoćama. Savršeno je rješenje za regulaciju šećera u krvi. Treba biti oprezan kod uzimanja kivija jer je to namirnica koja je veliki alergen i može izazvati grozne alergije. Ukoliko već znaš da si sklona alergijama, prije konzumacije kivija, savjetuj se sa svojim liječnikom.