Iskleši se

Ekspresno do vitke linije: S ovim vježbama u 30 dana utegni tijelo

Sada je pravo vrijeme za uvođenje zdravih navika, detoksikaciju i skidanje kilograma. Znamo vježbe pomoću kojih ćeš već za mjesec dana izgledati kao nova

pexels-elina-fairytale-3823063.jpg
Foto: Pexels

Vrijeme je da skinemo viškove koji su se prlijepili na bedra, trbuh i stražnjicu za vrijeme zimskih, hladnih dana. Nevjerojatno je u koliko kratkom roku i uz minimalno napora (samo žvakanje i baratanje vilicom, nožem i žlicom) se kilogrami nagomilaju, a koliko se moramo truditi da ih skinemo.

Image
Jednostavna aktivnost

Kako pojačati učinak hodanja i potaknuti mršavljenje?

No, postoje vježbe pomoću kojih ćeš se u mjesec dana vratiti u formu. Ili, ako tamo nikada nisi bila, po prvi puta osjetiti mišiće za koje nisi ni znala da postoje te primijetiti kako ti odjeća bolje stoji, no dosad. Zadovoljavajući odraz u ogledalu, ali i užitak koji pruža osjećaj lakoće u vlastitom tijelu dobro će utjecati i na raspoloženje. Stoga uz nekoliko jednostavnih vježbi ubit ćeš dvije muhe jednim udarcem - istesati liniju i popraciti raspoloženje. Tvoje je samo da budeš dosljedna, redovita i uporna i naravno, da manje obilaziš hladnjak i zalaziš u kuhinju.

U nastavku ti otkrivamo vježbe kojima ćeš se dovesti u formu u mjesec dana. Ako imaš dovoljno jaku snagu volje, ne moraš se upisivati u teretanu i tražiti trenera, jer sve ove vježbe možeš raditi i doma. Ne otkrivamo toplu vodu, samo te podsjećamo na ono što već znaš. Sve ove vježbe radila si na satu tjelesnog u školi.

Sklekovi i zgibovi

Počni sa sklekovima, ženskim. Razlikuju se od muških po položaju nogu. Kod muških se oslanjaš na prste, a kod ženskih na koljena, što znači da je težina koju podižeš rukama manja, a vježba lakša. Kada ojačaš, prebaci se na muške sklekove, a potom u trening uvrsti i zgibove.

Čučnjevi

Ovo je temeljna vježba za aktivaciju i učvršćivanje mišića donjeg dijela tijela, a najviše pritom profitiraju bedra i stražnjica. Počni s klasičnim čučnjevima, a ako treba pomogni se stolcem koji ćeš postaviti iza sebe, stati desetak centimetara ispred stolca u lagani raskorak te se spuštati dok stražnjicom ne dodirneš rub stolca, a onda se vratiti u početni položaj. Dok radiš čučnjeve vrlo je važno trup držati uspravno, aktivirati trbušne mišiće i gledati pred sebe. Želiš li se dodatno oznojiti i u trening uvrstiti aerobne vježbe, radi čučnjeve sa skokom.

Iskoraci

Ova je jako učinkovita vježba i nezostavni dio treninga za trkače i bicikliste. Radiš li ih pravilno i redovito jamčimo oti da ćeš za 30 dana vidjeti rezultate. Svaki dan napravi tri serije od po deset ponavljanja. Iskoraci su odlični za bedra i stražnjicu.

Trbušnjaci

Postoji bezbroj verzija trbušnjaka, za gornje i donje te bočne mišiće trbuha. Možeš raditi škarice ili varijacije na temu, izdržaje poput poze iz joge koja se zove Brod ili klaisčne trbušnjake. U videu u nastavku imaš trening od deset minuta za trbušne mišiće. Izaberi tri vježbe, ovisno o svojoj tjelesnoj spremi i radi ih svaki dan. Neka jedna bude za gornje, jedna za donje, a jedna za bočne mišiće trbušnog zida.

Hodaj

Potrudi se svaki dan othodati barem pola sata jačim tempom. Takvim da ti dok hodaš nije do razgovora jer hvataš dah. Hodanje će potaknuti cirkulaciju, ubrzati metabolizam, oznojiti te - čitaj sagorjeti kalorije i učvrstiti mišiće.