Slatki recepti
Zobena kaša s borovnicama, sjemenkama suncokreta i sirupom od agave – sirup je odlična zamjena za šećer, a sjemenke možete i lagano popržiti na tavi bez ulja.
Zobena kaša s mangom i kokosom – kokos možete staviti sitni ili u listićima (čipsu), a i on je odličan za zaustavljanje gladi.
Zobena kaša s jogurtom i marmeladom – birajte nemasni jogurt i marmeladu bez dodanih šećera (obično se može pronaći na polici sa zdravom hranom ili hranom za dijabetičare).
Zobena kaša sa suhim voćem i pistacijama - sušeno voće i orašasti plodovi tipični su prilog zobenoj kaši i mogu se miješati kako god želite. U ovom slučaju pistacije su lijepo iznenađenje (a i one su odlične za mršavljenje).
Zobena kaša s maslacem od kikirikija i grožđem – u kašu umiješajte žličicu maslaca od kikirikija, posebice fin je onaj s krupnim komadićima. I savršeno paše sa svježim grožđem.
Zobena kaša s bananom i medom – jedna nasjeckana banana i žličica meda dat će vam energije za cijelo do podne.
Zobena kaša s ananasom i mentom - neočekivani partneri za zobene pahuljice, no kiselkasto slatki ananas i osvježavajuća metvica odlični su za razbuđivanje.
Zobena kaša s lješnjacima i crnom čokoladom – za prste polizati bit će ova kaša kojoj ste dodali šaku lješnjaka i naribano rebro crne čokolade (sa što većim postotkom kakaa).
Zobena kaša s jabukom i cimetom – naribajte jednu jabuku i dodajte cimeta po želji.