Do ljeta nova silueta: Vježbaj uz ove slavne trenerice pilatesa

Sve što trebaš za savršeno tijelo su dobra volja, prostirka i veza za internet

Do ljeta nova silueta: Vježbaj uz ove slavne trenerice pilatesa

Pilates je već desetljećima jedna od popularnijih tehnika definiranja tijela i učvršćivanja mišića. Slična je jogi, no i u mnogočemu različita, a osmislio ju je 20-ih godina prošlog stoljeća njemački fizioterapeut  Joseph H. Pilates koji je radio s balerinama.

Image
ZDRAVLJE

Vježbaj pilates kod kuće s Haidi: Vježbe za oblikovanje stražnjice


Za razliku od joge, pilates nema duhovni aspekt, riječ je o potpuno tjelesnoj disciplini koja se bazira na dahu i izdržaju, a naglasak stavlja na pravilnu posturu te kombinira vježbe snage i istezanja. Rezultat su vretenasti mišići, zdravo i skladno tijelo, savršeno držanje i izostanak ozljeda. 

Image


(FOTO: Pexels)

Iako izgledaju kao nezahtjevne jer se u pilatesu ne skače, vježbe koje se izvode tijekom treninga nisu uopće lagane. Jamčimo ti da ćeš se dobro oznojiti i umoriti.

Odlična je stvar što ti za trening pilatesa ne treba ništa osim prostirke i udobne odjeće te internetske veze i eventualno lopte, ako se odlučiš trenirati od kuće uz neku od najpopularnijih youtube trenerica pilatesa. One svoje treninge objavljuju na dnevnoj ili tjednoj bazi, a traju od deset do 60 minuta. Upoznaj ih i izaberi sebi najbolju.

Casey Ho

Kreatorica je POP Pilatesa - pilatesa obogaćenog ritmom i pokretima nalik plesu tijekom kojih ćeš se dobro oznojiti i podići otkucaje srca, odnosno odraditi i kardio trening. Cassey na svom kanalu Blogilates objavljuje i 30-dnevne izazove koji će te dodatno potaknuti na vježbanje i olakšati ti stvaranje ove zdrave navike. 

Nicole Kastoun

Ova trenerica iz Sydneya objavljuje treninge jednom tjedno, a riječ je o kombinaciji pilatesa, barrea i HIIT-a. Traju od 20 minuta do sat vremena, tijekom kojih aktiviraš sve mišiće na tijelu, umoriš se, ali i energiziraš i imaš osjećaj da si nešto dobro napravila za sebe.Isa Welly

Ona je kao sunce u ljudskom obliku. Ima toliko energije koja je zarazna te će te sigurno potaknuti da ustaneš s kauča i odradiš trening do kraja. Ova plesačica i licencirana instruktorica ima setove koji traju po 12 minuta, ali nemoj da te kratkoća zavara. Ima i one od pola sata u kojima ćeš aktivirati cijelo tijelo. 

Lottie Murphy

Pilates instruktorica iz Velike Britanije ima sve što ti je potrebno kako bi svakodnevno kvalitetno vježbala kod kuće. Ako si početnica u pilatesu, Lottie je idealna instruktorica za tebe. Pokazat će ti osnove, a nakon što njima ovladaš, nadograditi trening. Njezini treninzi traju od 15 do 30 minuta. 

Kristi Chaussard

Na svom kanalu Gone Adventuring Kristi objavljuje treninge s raznih mjesta, od kojih se neka nalaze u predivnoj prirodi pa ćeš, dok vježbaš, odmarati oči. Pokrila je sve vrste treninga- od onih brzinskih koji traju pet minuta, do desetodnevnih izazova, treninga u kojima koristi samo težinu svog tijela, do onih utezima, loptama i ostalom opremom.

Tory Rivera

Ova plesačica i trenerica, pilates treninge objavljuje na tjednoj bazi. Neki od njih su namijenjeni isključivo plesačima, dok su drugi primjereni svima koji vole pilates, bilo da je riječ o početnicima ili naprednim vježbačima. Treninzi joj traju po pola sata, a najčešće je riječ o kardio pilatesu. U nekima od njih koristi improvizirane rekvizite poput vrećica za trgovinu ili kartonskih tanjura. 

Deanna Dorman

Iako se ne bavi isključivo pilatesom, odlična je instruktorica ove tehnike vježbanja. Na njezinom kanalu The Live Fit Girl pronaći ćeš pilates trening za trbušne mišiće, za stražnjicu, pilates za ruke, za noge ili pak za cijelo tijelo. U većini videa ne koristi rekvizite, no ima nekoliko treninga u kojima radi s pilates prstenom i laganim utezima. 

Robin Long

Ako se tek počinješ baviti pilatesom, ova simpatična instruktorica idealna je za tebe. Na svom kanalu The Balanced Life Pilates uvest će te u svijet vježbanja, detaljno ti pokazujući svaki pokret. Robin vježba na plaži i naglasak stavlja na balans tijela, ali i ravnotežu tijela i duha. Njezinu su videi umirujući i vrlo gledljivi, zahvaljujući okolišu u kojem se nalazi i ugodnom glasu.