Čučnjevi - najbolja vježba za vitke noge i čvrstu guzu

Ako želiš savršenu stražnjicu, neka ovih 5 varijanti čučnjeva postanu dio tvoj redovitog treninga

Čučnjevi - najbolja vježba za vitke noge i čvrstu guzu

Ako si oduvijek htjela imati čvrstu, zaobljenu guzu i lijepo formirana bedra (a tko nije?), čučnjevi su vježba koju na svom treningu nikako ne smiješ zaobići. Osim toga, ako budeš redovito radila čučnjeve, ne samo da će ti stražnjica izgledati super, nego i cijeli donji do tijela. Naime, kad izvodiš čučanj, u toj vježbi sudjeluju svi mišići od listova sve do trbuha - naravno, ako ih radiš pravilno. Zato poslušaj naše savjete i uskoro ćeš izgledati genijalno u novim trapericama. Evo 5 načina za izvođenje jedne od najboljih vježba za žene- čučnjeve.

1. Klasični čučnjevi

Stani u raskorak u širini svojih kukova, uspravnih leđa. Počni spuštati kukove prema dolje i savini koljena. Ostani nekoliko sekundi stegnutih mišića bedara i stražnjice. Zatim se opet uspravi. Ponovi vježbu 20 puta.

2. Široki čučnjevi

Stani uspravnih leđa i raširi noge, a stopala okreni prema van. Zatim se počni spuštati kao u klasičnom čučnju, zadrži nekoliko sekundi i opet se vrati u početni položaj. Napravi ovu vježbu s 20 ponavljanja.

Image3. Iskorak

Iskorak možeš izvoditi i s bučicama i tako povećati učinak vježbe. Iz početnog položaja zakorači desnom nogom što dalje naprijed i počni spuštati kukove tako da ti koljeno skoro dotakne pod. Ruke neka vise sa strane. Važno je da torzo ostane uspravan, glava ravno. Zadrži se kratko u tom položaju pa se ponovno uspravi. Zatim izvedi isto s lijevom nogom. Naizmjenice iskorači sa svakom nogom po 10 puta.

4. Čučnjevi sa skokovima

Stani u početni položaj. Kreni s izvođenjem klasičnog čučnja, a čim se ispraviš skoči s obje noge tako da se stopala odvoje od tla. Čim opet spustiš stopala, počinješ s izvođenjem drugog čučnja.

5. Čučnjevi s bučicama i steperom

Stani dva koraka ispred stepera i uzmi bučice. Zakorači desnom nogom prema nazad i stavi prste desnog stopala na steper. Ruke ostaju uz tijelo. Kreni izvoditi čučanj tako da koljeno skoro dosegne tlo. Ramena zabaci prema natrag i digni bradu. Ponovi vježbu 15 puta sa svakom nogom.