Po jutru se dan poznaje

Kako izgleda jutarnja rutina zdravih i uspješnih žena?

Mali jutarnji rituali koji pozitivno utječu na razinu produktivnosti, energije i uspješnost

paige-cody-ITTqjS3UpoY-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Ideja savršene jutarnje rutine se razlikuje od osobe do osobe, no svima nam je važno kreirati onu rutinu koja će biti u skladu s našim načinom života te nam omogućiti da započnemo svoj dan na što bolji način.

Image
Malene, važne promjene

Dovedi svoja jutra u red uz ove jednostavne rituale

Čak i ako nisi jutarnji tip, iznenadila bi se kako ranije buđenje i male promjene mogu pozitivno utjecati na tvoju svakodnevicu. Bit ćeš produktivnija i steći zdrave navike koje će se u konačnici pozitivno odraziti na tvoje raspoloženje, razinu energije i zdravlje općenito.

U nastavku pročitaj što zdrave i uspješne žene rade svako jutro i na koji način ti ranije buđenje može pomoći da kreiraš kvalitetniju jutarnju rutinu. Dakako, ne trebaš napraviti svih ovih 10 stvari da bi bila uspješna i zdrava. Cilj je da te ovi savjeti motiviraju da počneš stavljati svoje zdravlje na prvo mjesto te da tvoje osobno zadovoljstvo postane dio tvoje rutine. Prilagodi ih sebi i svojoj rutini i maksimalno iskoristi svoja jutra!

Popij veliku čašu vode

Hidratacija je ključna za dobro zdravlje i lijep izgled stoga je vrlo važno dan započeti čašom vode. To će te osvježiti, potaknuti rad metabolizma i probavnog sustava. U vodu možeš iscijediti i malo soka od limuna koji sadrži vitamin C koji je važan za jačanje imuniteta. Neka to postane dio tvoje svakodnevne jutarnje rutine i prva stvar koju ćeš napraviti kada se probudiš.

Image
Foto: Pexels

Posveti se njezi kože

Zdrava prehrana i fizička aktivnost vrlo su važni, no nemoj zaboraviti na njegu svoje kože. Uspostavi kvalitetnu skincare rutinu i nastoj je se držati. Želiš li imati lijepu i zdravu kožu, obrati pažnju na proizvode koje svakodnevno nanosiš na svoju kožu. Kod njege kože uvijek vrijedi pravilo 'manje je više', a najvažniji korak unutar svake beauty rutine svakako je nanošenje kvalitetne hidratantne kreme i proizvoda sa SPF zaštitom.

Image
Foto: Unsplash

Postavi alarm malo ranije nego inače

Ako si svako jutro u žurbi, probaj se buditi malo ranije. Postavi budilicu 15 minuta ranije nego inače i iznenadit ćeš koliko više toga ćeš stići, a i dan će ti započeti u puno smirenijem tonu. Iskoristi te trenutke da se posvetiš sebi i stvarima koje voliš. Možeš meditirati, posvetiti se njezi kože ili pak samo uživati u šalici kave.

Image
Foto: Unsplash

Izbjegavaj mobitel

Umjesto da dan započinješ čitanjem mailova ili pak skrolanjem po društvenim mrežama, radije se posveti radu na sebi i na svom razvoju. Pročitaj nekoliko stranica knjige ili meditiraj. Usredotoči se na svoje potrebe i uživaj u svojim malim ritualima koji te čine sretnom.

Image
Foto: Pexels

Složi krevet

Ujutro prije odlaska na posao uzmi si barem pet minuta vremena kako bi brzinski pospremila svoj stan. Odmah nakon buđenja složi krevet jer je to vrlo važno za što uspješniji početak dana, a ujedno će te to i podsvjesno motivirati da bolje obavljaš sve ostale zadatke tijekom dana.

Image
Foto: Pexels

Poveži se s nekim koga voliš

Važno je posvetiti se sebi, no nemoj zaboraviti ni na one koje voliš. Povezivanje s osobama do kojih ti je stalo također je važan dio selfcare rutine. Pomazi svog psa, poljubi dragog, nasmiješi se cimerici ili nazovi mamu. Za takve male trenutke pažnje nije potrebno izdvojiti puno vremena, a puno će značiti i tebi i drugima.

Image
Foto: Pexels

Pojedi zdrav doručak

Zdrava prehrana vrlo je važna za održavanje dobrog zdravlja, a doručak je obrok kojeg ne bi trebala preskakati. Za doručak je najbolje birati hranjive namirnice koje će tvom tijelu dati energiju za dobar početak dana. Istraživanja su pokazala da ćeš, ako dan započneš zdravim i uravnoteženim doručkom, donositi i bolje i zdravije odluke tijekom dana.

Image
Foto: Unsplash

Isplaniraj ručak ili večeru

Zdravi ljudi svjesni su činjenice kako zdrav način života iziskuje dobru pripremu i organizaciju. Kako ne bi došla u napast pojesti nešto nezdravo, već ujutro isplaniraj što ćeš taj dan imati za ručak odnosno večeru. Danas postoji već uistinu puno brzih i jednostavnih recepata za zdrave obroke, a uvijek je bolje i zdravije ono što si sami pripremimo, nego uzeti nešto iz restorana.

Image
Foto: Pexels

Napravi 'to-do' listu

Dobra organizacija i planiranje jako su važni za uspjeh i bolju produktivnost. Nakon što se probudiš i odradiš svoju rutinu, uzmi rokovnik i zapiši sve svoje zadatke i obaveze za taj dan te si nastoj odrediti prioritete. To će ti pomoći da se fokusiraš na ono što je uistinu važno, bez stresa i osjećaja preopterećenosti.

Image
Foto: Unsplash

Pokreni se

Baš poput zdrave prehrane, fizička aktivnost nužna je za održavanje dobrog zdravlja. Budeš li redovito vježbala, osjećat ćeš se puno bolje, energičnije i produktivnije. Ipak, nije nužno da odmah ujutro odradiš trening ako ti to ne odgovara. Dovoljno je izdvojiti pet minuta za istezanje ili kratku jogu kako bi probudila svoje tijelo i zagrijala mišiće. Osim toga, od velike koristi može biti i kratka šetnja po svježem zraku.

Image
Foto: Pexels