Osvojivši gotovo sve desetke od svojih protukandidata, Marin je oduševio ovim jednostavnim. a preukusnim jelovnikom:
“Hladno i mokro” (salata od tjestenine i kukuruzna juha)
SALATA OD TJESTENINE
Sastojci:
- 500 g tjestenine
- 100 g šunke
- 100 g krastavaca
- 100 g kulena
- majoneza
- jogurt
Nasjeckati krastavce I šunku te dodati u ohlađenu tjesteninu. Zatim dodati jogurt i majonezu i sve dobro promiješati. Poslužiti uz narezani kulen.
KUKURUZNA JUHA
Sastojci:
- 100 g kukuruznog brašna
- 500 ml jogurta
- 2 l pilećeg temeljca
Skuhati pileći temeljac. Dodati smjesu kukuruznog brašna i jogurta ikuhati na laganoj vatri 10 minuta uz miješanje.
GLAVNO JELO
“Plivajuća teletina” (teletina ispod peke)
Sastojci:
- 4 kg telećeg vrata
- 1 kg krumpira
- 4 mrkve
- sol
- papar
Teleći vrat narezati na veće komade i začiniti. Mrkve prepoloviti, a krumpire narezati na četvrtine. Sve zajedno složiti u tepsiju za peku i staviti na žar. Peći sat i pol do dva sata.
DESERT
“Plavkasta poslastica” (Pita od šljiva)
Sastojci:
- 300 g šljiva
- 0,2 l čvrstog jogurta
- 500 ml mlijeka
- prašak za pecivo
- vanilin-šećer
- 200 g glatkog brašna
- 4 žlice šećera
Umutiti smjesu od jogurta, mlijeka i brašna. Dodati vanilin-šećer i prašak za pecivo te sve miješati dok se ne dobije homogena smjesa. Uliti u posudu za pečenje i poslagati šljive. Peći 30 minuta na 200 stupnjeva.