Astro
Astro

Pobjednički vikend-jelovnik 'Večere za pet na selu' koji moraš isprobati

Pobjednički vikend-jelovnik 'Večere za pet na selu' koji moraš isprobati
S visokih 39 bodova u slavonskobrodskom tjednu Večere za pet pobjedu je odnio Marin Čosić, koji je kuhao u četvrtak

Osvojivši gotovo sve desetke od svojih protukandidata, Marin je oduševio ovim jednostavnim. a preukusnim jelovnikom: “Hladno i mokro” (salata od tjestenine i kukuruzna juha)   SALATA OD TJESTENINE Sastojci:  

500 g tjestenine

100 g šunke

100 g krastavaca

100 g kulena

majoneza

jogurt

  Nasjeckati krastavce I šunku te dodati u ohlađenu tjesteninu. Zatim dodati jogurt i majonezu i sve dobro promiješati. Poslužiti uz narezani kulen.   KUKURUZNA JUHA Sastojci:  

100 g kukuruznog brašna

500 ml jogurta

2 l pilećeg temeljca

  Skuhati pileći temeljac. Dodati smjesu kukuruznog brašna i jogurta ikuhati na laganoj vatri 10 minuta uz miješanje.   GLAVNO JELO “Plivajuća teletina” (teletina ispod peke)   Sastojci:

4 kg telećeg vrata

1 kg krumpira

4 mrkve

sol

papar

  Teleći vrat narezati na veće komade i začiniti. Mrkve prepoloviti, a krumpire narezati na četvrtine. Sve zajedno složiti u tepsiju za peku i staviti na žar. Peći sat i pol do dva sata.     DESERT “Plavkasta poslastica” (Pita od šljiva)   Sastojci:

300 g šljiva

0,2 l čvrstog jogurta

500 ml mlijeka

prašak za pecivo

vanilin-šećer

200 g glatkog brašna

4 žlice šećera

  Umutiti smjesu od jogurta, mlijeka i brašna. Dodati vanilin-šećer i prašak za pecivo te sve miješati dok se ne dobije homogena smjesa. Uliti u posudu za pečenje i poslagati šljive. Peći 30 minuta na 200 stupnjeva.