Simpatična Jelena goste je dočekala u apartmanima u Šilu, gdje ih je ponudila šampanjcem za početak svečane večere. Nakon ljubazne dobrodošlice gosti su se smjestili za stol, a domaćica im je poslužila predjelo – carpaccio od boškarina.
„Predjelo je bilo estetski primamljivo pa sam probala. Kombinacija okusa je bila odlična!“ komentirala je Jana koja je rekla kako će na večeri probati sve, čak i ako nešto inače ne jede. Oduševljenje s predjelom dijelili su i ostali natjecatelji, pogotovo Ivan: „Toliko mi se sviđa da bi još jednu porciju pojeo, baš je dobro predjelo!“
Za glavno jelo bio je poslužen biftek od boškarina s domaćim pljukancima, a mnogi su prvi put probali meso tog istarskog goveda.
„Prvi put jedem biftek od boškarina i drago mi je da sam ga probao, jako je fino i jesti ću to češće“, priznao je Ivan, a Mirjana se složila s njim: „Nisam do sad to jela, ali je kombinacija izvanredna!“
Šećer na kraju večere bio je desert – semifreddo od suhih smokava, što je ponovno zadovoljilo sva iskusna nepca.
„Super je to što je servirala manju porciju jer je glavno jelo bilo obilno i kalorično pa je semifreddo bio doziran u odličnom omjeru i lijepo prezentiran“, pohvalio je profesionalni kuhar Bojan. Kao iznenađenje večeri Jelena je goste smjestila na lounge terasu te im pripremila voćne koktele, a gosti su bili oduševljeni njezinim potezom.
„Iznenadila nas je s koktelima koji su bili ukusni, Jelena je bila opuštena, a atmosfera super“, komentirao je zadovoljno Bojan koji je domaćicu na ocjenjivanju nagradio desetkom: „Jako se potrudila oko hrane i atmosfere, vrlo ugodna večer i ne bi bilo pošteno da sam joj dao manju ocjenu.“
Desetku je dobila i od Mirjane kojoj je sve bilo savršeno, dok je on Ivana i Jane dobila također visoke devetke. Tako je Jelena za svoju večeru ukupno zaradila 38 bodova i tako zauzela prvo mjesto.
Sutra kuha Ivan, a može li on nadmašiti Jeleninu uspješnu večeru – pogledajte u 20 sati na RTL-u!