Neka zvijezde 'rade' za tebe

Život se sastoji od sedmogodišnjih astroloških ciklusa, nauči živjeti po njima

Prije sedam godina tvoj je život izgledao poprilično drugačije nego danas, zar ne? Ne samo prema izvanjskim okolnostim, već su i tvoji stavovi i razmišljanja bili drugačiji

allef-vinicius-iNOgTXeT3OM-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Heraklit je odavna rekao - sve teče, što bi značilo - sve se mijenja, a prema astrologiji se svakih sedam godina života upravo to događa - stvari se mijenjaju. Ako živiš u skladu s njima i osluškuješ ih, moći ćeš energiju usmjeriti tamo gdje je najpotrebnija pa izvući.

Planeti Saturn i Uran svakih sedam godina mijenjaju znak, što nazivamo sedmogodišnjim ciklusima ova dva planeta. Izmjene ciklusa Urana utječu na kolektivnu svijest , što znači da svi ljudi osjete promjene, dok ciklusi Saturna imaju utjecaj na osobnoj razini. Izmjene ciklusa, odnosno završetak jednog i početak drugog mogu učiniti da se osjećamo potreseno i nemirno, baš kao da nam se tlo pod nogama pomiče. Uran utječe na pobunu i inoacije. "Uran te dovodi do same srži stvari i potiče nas na promjene, osobito kada je stagnacija duga", kaže za portal Well and Good astrologinja Lumi Pelinku.

Image
Foto: Unsplash

Dodaje kako Saturn zna biti "naporan", gurati te u promjene. Naziva ga planetom učiteljem. Za razliku od Urana koji djeluje na kolektivnoj svijesti, Saturn djeluje na osobnoj. Njegovi sedmogodišnji ciklusi izmjenjuju se u intimnoj sferi čovjeka. Prva izmjena ciklusa događa se u sedmoj godini života, kada krećeš razumijevati kako stvari funkcioniraju, kako djeluje autoritet.

Druga se događa u 14. kada se počinješ propitkivati o vlastitom identitetu, a u 21. godini Saturn te uči o tvojim strastima, o onome što te pokreće. Ulaziš u svijet odraslih, na fakultetu si ili počinješ raditi. U 28. Saturn te usmjerava na tvoje "početne postavke" kako bi završio širi ciklus i uveo te, astrološki gledano, u odraslu dob. U tom trenutku osvješćuješ sebe kao autoritet, radiš inventuru svog dosadašnjeg života i definiraš kako želiš živjeti ubuduće.

Ova faza je mnogima jako teška, jer je riječ o ponovnom rođenju. U njoj se nerijetko događaju bolni prekidi dugogodišnjih veza, promjena karijere, poravnavanje dugova. U svakoj idućoj promjeni ciklusa, utjecaj Saturna osjetit ćeš na drugačiji način, svaka iduća promjena jedan je korak u pronalasku vlastitog smisla i svrhe.

Image
Bez cenzure

Eksplozija ili zen: Koji horoskopski znakovi su najnestabilniji, a koji najsmireniji?

Svaki put kada Saturn uđe u idući ciklus, ti ćeš promijeniti pogled na svoj život i svoje ciljeve. Prilagoditi ih novom vremenu u koje ulaziš ili potpuno redefinirati. Kako bi na najbolji mogući način iskoristila ove astrološke promjene kojima upravlja Saturn, donosimo ti tri savjeta kako "navigrati" sedmogodišnjim ciklusima ovog utjecajnog planeta u osobnom životu.

Provjeri svoje temeljne vrijednosti

Svaki put kada dolazi do ulaska u novi sedmogodišnji ciklus napravi inventuru svojih temeljnih vrijednosti. Sama sa sobom iskreno porazgovaraj i uvjeri se da živiš život po njima. Ako si skrenula sa svog puta, nastoj se vratiti na njega. "Jako dugo možemo živjeti, vodeći se autopilotom", upozorava astrologinja i dodaje da to nikako nije dobro.

Otpusti ono što nije u skladu s tobom

Sedmogodišnji ciklusi također mogu poslužiti kao katalizator kada je riječ o osobama koje ne možeš pustiti iz svog života ili događajima koje ne možeš zaboraviti ili preko njih prijeći. Oni će ti pomoći da se oslobodiš onoga što ti ne koristi. Pelinku savjetuje da vodiš dnevnik i meditiraš kako bi ti postalo jasnije koje to stvari nisu usklađene s tvojim ja, a potom i poduzmeš potrebne radnje.

Poradi na razumijevanju drugih

Uran je planet koji se povezuje s empatijom i prihvaćanjem drugih, baš zbog toga što vlada Vodenjakom. Kada dolazi do izmjene ciklusa Urana, preporučuje se raditi na razumijevanju drugih, na poticanju drugih na rast i razvoj, na zajedništvu. "U tim trenucima, ego treba staviti po strani kako bi čovječanstvo napredovalo", zaključuje astrologinja za spomenti portal.

Sada kada znaš ponešto o sedmogodišnjim ciklusima, promotri u kojem se nalaziš, produbi svoja znanja, pogledaj u nebo, posavjetuj se sa zvijezdama i učini najbolje što možeš kako bi oplemenila svoj život. Ovladaj mijenama.