Bez cenzure

Koji horoskopski znakovi su najnestabilniji, a koji najsmireniji?

Od onih koji nerijetko imaju nekontrolirajuće ispade bijesa do onih koji gotovo uvijek uspijevaju zadržati svoj unutarnji mir

profimedia-0520968159.jpg
Foto: Profimedia

Nisu svi rođeni s strpljenjem poput Dalaj Lame. Naš zen se najčešće smanjuje brzinom munje kad dođemo u bliski kontakt sa stresom. Drugim riječima, većina nas je poput tempiranih bombi koje prije ili kasnije eksplodiraju. Naravno - neki više, a neki manje.

Image
Horoskop i bijes

Eksplozija ili kontrola bijesa: Kako se nosiš s ljutnjom prema horoskopu

Kad smo nestabilni, stanje našeg mentalnog zdravlja je upitno. Zasigurno se i sama ponekad osjećaš kao hodajući živčani slom, a onda drugih dana znaš da si čvrsta, stabilna, bistra i racionalna.

Ipak, oni koji su češće nestabilni od drugih nerijetko imaju ispade bijesa i unište sve na čemu su tako naporno radili. U astrologiji, nestabilni horoskopski znakovi pokušavaju se držati najbolje što mogu, ali u konačnici ne uspijevaju. Provjeri koji se horoskopski znakove nalaze na vrhu popisa najnestabilnijih, a koji uspijevaju gotovo uvijek zadržati svoj unutarnji mir:

Bik: najnestabilniji

"Snažan kao bik" ne podrazumijeva nužno stabilnost, to samo znači da, u slučaju Bikova, njihova snaga ne uravnotežuje njihovu potrebu za izbacivanjem i uništavanjem stvari.

Nespretni su u životu, a mentalno su još gori; imaju vrlo kratki fitilj i ako ih netko uvrijedi ili povrijedi, obično eksplodiraju. Vrlo su nestabilni i priredit će epski ispad bijesa ako im se ukaže prilika.

Upravo iz tog razloga, Bik je jedan od najomraženijih horoskopskih znakova.

Vaga: vrlo nestabilna

Ironija Vage je u tome što je predstavlja vaga ravnoteže. Čovjek bi automatski pomislio da su dobro uravnoteženi ljudi. Tu bismo pogriješili.

Vaga ima tendenciju biti vrlo polarizirana; zapravo, rijetko su ikad praktične ili dobro uravnotežene.

Vaga je još jedan od inteligentnih znakova; vrlo su pametne s temamam o kojima nešto znaju, ali ako im se predstavi tema u koju nisu sigurne, postaju vidno uznemirene i nervozne.

Nervoza Vage je notorna - a ona je jedan uistinu nestabilan znak.

Rak: nestabilan

Rak bi želio o sebi razmišljati kao o nekom uskrslom, prosvijetljenom biću, ali samo zagrebi površinu i naći ćeš uplašeno dijete, nesposobno nositi se sa svijetom kakav je.

Rak je prestrašeni znak; žude za rutinom, a kad se odjednom od njih zahtijeva promjena, povuku se u stanje ukočenosti. U svakom slučaju, na njih se nikako ne možeš pouzdati.

Ovan: donekle nestabilan

Ako si ikad bila u restoranu s nezadovoljnim Ovnom, tada znatš sve o tome koliko je Ovan nestabilan.

Pripiši to njihovoj visokoj inteligenciji. Možda ne mogu podnijeti svo to znanje koje im zvecka u mozgu. Ovan je sjajan znak, ali oni su mahniti, neuravnoteženi, ludi i prekomjerno nestabilni.

Blizanci: donekle nestabilni

Blizanci mogu biti sretni što ujutro uopće ustanu iz kreveta, jer im to nije prirodno. Da su prepušteni sami sebi, provodili bi cijeli dan, svaki dan u krevetu, čitali knjige ili gledali serije, izbjegavajući veze i situacije iz stvarnog života.

Od svih horoskopskih znakova, Blizanci su vjerojatno najluđi. Jer kad se netko suoči s Blizancima, oni odstupe, ostavljajući prijatelje i obitelj da se pitaju što se događa. Oni su lažljivci prvog stupnja i lažu bez savjesti.

Nestabilni su i zapravo vrlo antisocijalni (pod krinkom najveće društvenosti).

Strijelac: donekle nestabilan

Strijelac često zna biti nestabilan, ali toga jednostavno nije svjestan.

Ovaj je usamljenik proveo malo previše vremena u svom svijetu, pa kad im se predoči radikalna ideja koja se odvija u stvarnom svijetu, a ne u njihovoj glavi, oni se izbezume i nemaju pojma što s tim učiniti.

Strijelac se ne može nositi sa stvarnošću, što znači da stvarnost izbjegavaju što je više moguće. Život im je vođen fantazijom, s vrlo malo stvarnosti, što ih čini nestabilnima, ali i fizički i mentalno nespretnima.

Ribe: donekle stabilne

Od svih horoskopskih znakova, Ribe su najmanje stabilne, ali ipak stabilnije od nestabilnih. I to uglavnom zbog njihove emocionalne prirode.

Vrlo osjetljive, Ribe imaju tendenciju plakati i tugovati kad ne uspiju. I premda obično imaju dobar osjećaj za stvarnost, ponekad se mogu izgubiti u vlastitom malom svijetu, koji nije temeljen u istini.

Biti u kontaktu sa svojim emocijama nije uvijek pozitivna osobina ličnosti, jer se Ribe ne znaju odvojiti od svojih emocija. Drugim riječima, vrlo teško ostavljaju prtljagu pred vratima.

Jarac: donekle stabilan

Jarac nije onaj tip koji se izdere na druge ljude. Imaju svojih dramatičnih dana, naravno, ali tko nema?

Međutim, ako je Jarac u 'emocionalnom lunaparku', najvjerojatnije te neće pozvati na vožnju. Ovaj horoskopski znak nastoji sakriti svoje osjećaje iza svoje grube vanjštine.

Iako mogu biti najneraspoloženiji od znakova, oni su profesionalci u nalaženju prostora za sebe. Dakle, ako nisi bliska s Jarcem, vjerojatno ih nećete moći vidjeti kako se raspada. Privatnost je ključna za ovaj znak.

Lav: stabilan

Lavovi su skloni emocionalnoj stabilnosti, što im olakšava dugotrajna prijateljstva. Vjerojatnije je da će pomoći prijatelju kroz slom živaca, umjesto da ga imaju samostalno.

Ipak, odbijaju da ih se tretira kao otirač ili terapeuta.

Lav nema problema s pomaganjem prijatelju u nevolji, ali ako veza počne postajati toksična, povući će jasnu granicu.

Djevica: stabilna

Biti smirena, hladna i sabrana - i organizirana, naravno - osobni je moto svake Djevice.

Djevice se obično oslanjaju na stručnjake kad imaju problema. Primjerice, ako im se auto pokvari, potražit će savjet mehaničara, a ne svojih najboljih prijatelja.

Zauzimaju sličan pristup kada je riječ o rješavanju njihovih osjećaja, a svoje nestabilne osjećaje zadržavaju za sebe.

Škorpion: vrlo stabilan

Samo zato što su Škorpioni najintenzivniji od svih horoskopskih znakova, to ne znači da su emocionalno nestabilni. Zapravo, Škorpioni su prvaci u tome što stvari ne shvaćaju previše osobno i što izbacuju otrovne ljude iz svog života.

Ipak, Škorpioni su toliko osjetljivi da su ponekad nesvjesno uvučeni u tuđu nestabilnu zbrku i dramu. I tek tada tu dramu čine svojim jedinim fokusom.

Vodenjak: najstabilniji

Vodenjaci su stručnjaci za kontrolu svojih osjećaja i frontalno rješavanje sukoba. Stvarno dobro razumiju kad trebaju napraviti prostora za sebe.

Ponekad su toliko stabilni da bi to moglo izgledati pomalo uznemirujuće. Gotovo kao da tu i tamo trebaju imati pookoji ispad bijesa, samo da se ne naviknu cijelo vrijeme ponašati poput robota.