Teško se podnose

'Smrtni neprijatelji': Ovi horoskopski znakovi ne mogu nikako skupa

Nemoguća je misija da se svatko sa svakim slaže i da se svi međusobno volimo, a to je posebno istina za ove parove u horoskopu, koji su jedan drugome "smrtni neprijatelji"

neprijatelji-horoskop.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Iako je ideja da se svatko sa svakim slaže u teoriji lijepa, u stvarnom svijetu stvari tako jednostavno ne funkcioniraju. Ljudi se međusobno poštuju, vole, ne vole ili mrze, a neki čak imaju i "smrtne neprijatelje". Iako su za neke od ovih osjećaja koje imamo jedni za druge kriva djela ili riječi, i osobnost osobe igra jako veliku ulogu, a astrolozi tvrde da veliki dio svoje osobnosti dobivamo iz horoskopskog znaka ili zvjezdanog znaka pod kojim smo rođeni.

Image
Sami stvaraju probleme

Ovi horoskopski znakovi su sami sebi (najveći) neprijatelji

Ovisno o osobinama ličnosti znaka, na koje utječu datum rođenja, kao i njihov element, astrološki modalitet i drugi položaji u njihovoj natalnoj karti, postoje određeni horoskopski znakovi koji se nikako ne slažu. Primjerice, znakovi poput Raka i Riba, Blizanaca i Škorpiona, Vage i Djevice te Strijelca i Jarca ne slažu se, ali nisu nužno smrtni neprijatelji. Uz to, postoje određeni znakovi koji se mogu češće svađati, poput Škorpiona, Lava i Bika, što im može otežati stvaranje prijateljstava ili odnosa s drugima.

Dodatni razlog zbog kojih se znakovi možda neće slagati može biti njihova ljutnja - kaže se da je Škorpion jedan od najljućih znakova u astrologiji i često ima zamjerke, što ga čini vrlo nedruželjubivim. A što se tiče Ovna, oni su posebno opasni kad im stvari ne idu od ruke. A ako se pitaš koji je horoskopski znak tvoj "smrtni neprijatelj" kojeg bi trebala izbjegavati u širokom luku - saznaj u nastavku.

Blizanci i Blizanci

Ako postoji znak koji ne može podnijeti sam sebe, onda su to Blizanci. Dvije ličnosti zamotane u jedan znak koje hodaju tankom granicom između razuma i 'ludila' - to su Blizanci. Kada se nađu dva Blizanca, postoje dvije moguće situacije - ili su najbolji prijatelji, ili su neprijatelji za cijeli život. S Blizancima nema sredine.

Škorpion i Vodenjak

Škorpion zaista nema nijednog prijatelja među horoskopskim znakovima, jer je jednostavno takav. Ali ako bi morao postojati jedan znak kojeg Škorpion jednostavno ne može podnijeti, to bi bio Vodenjak. Problem je u tome što je Vodenjak toliko ležeran, tako otvoren i toliko hirovit da to izluđuje Škorpione. U stvari, Škorpionov bijes prema Vodenjaku toliko je očit da je to jedini znak kojeg ni Vodenjak ne može podnijeti.

Vaga i Ovan

Iako Vage možda nemaju sasvim slobodan duh kakav ima Vodenjak, imaju tendenciju imati glavu u oblacima bez ikakvih briga. U njihovom svijetu sve je lijepo i ravnoteža je ključna. Iako ovo funkcionira s ostalim znakovima, osobnost Vage sukobit će se s osobnošću Ovna - jedan znak želi održati mir, za razliku od tvrdoglavog znaka koji je uvijek u pravu. Ali iako su uglavnom "smrtni neprijatelji", oni se međusobno poštuju jer se razumiju na način na koji to drugi znakovi ne razumiju.

Lav i Bik

Iako bi Lav i Bik mogli biti sjajan par jer se suprotnosti privlače, ova će dva znaka teško sklopiti prijateljstvo. Lavova potreba da bude odan u suprotnosti je s Bikovom potrebom da čini sve što mora kako bi dobio ono što želi. Također, ni Lavova hrabrost i tvrdoglavost Bika zapravo ne funkcioniraju dobro zajedno - previše su slični, a ipak previše različiti.

Rak i Ribe

I Rak i Ribe vrlo su osjetljivi znakovi. Svaki je toliko osjetljiv da bi ga se moglo kategorizirati kao preosjetljivog i to bi moglo značiti da su dobri prijatelji. Ipak, unatoč činjenici da su njih dvoje jednaki u svojoj osjetljivosti, dijeli ih način na koji pokazuju svoje osjećaje. Iako se Rak zadovoljava time da svoje osjećaje drži za sebe, Ribe ih puštaju van, ne prezajući od toga da svima daju do znanja što osjećaju. Zbog toga, ova su dva horoskopska znaka neprijatelji jednostavno zato što ne podnose način na koji se drugi nosi sa svojim osjećajima.

Ovan i Ovan

Blizanci nisu jedini horoskopski znak koji se ne može slagati sam sa sobom. Čak smrtonosniji neprijatelji od dva Blizanca su dva Ovna. Jer, kad se nađe Ovan pored Ovna, niti jedan od njih neće odstupiti ili priznati da griješi, to onda rezultira totalnom katastrofom. Njih dvoje mogli bi se međusobno mrziti desetljećima i desetljećima.