Početak jeseni mnogim znakovima donosi olakšanje

Kako će jesenski ekvinocij utjecati na tvoj horoskopski znak?

Ako je sezona Djevice donijela stres, početak nove sezone trebao bi vratiti ravnotežu. Period će biti povoljan za druženja i rad na odnosima s drugima

pexels-lucas-allmann-612891.jpg
Foto: Pexels

Jesenski ekvinocij je trenutak kada Sunce na svom prividnom gibanju po ekliptici prolazi kroz jesensku točku u trenutku jesenske ravnodnevice. Tijekom jeseni, ekvinocij se događa oko 23. rujna i tada astronomski započinje jesen. Dani postaju sve kraći, a noći dulje.

Image
Posljednji vlak za ljubav

Stiže ljubav: Ova će se tri znaka zaljubiti do kraja 2023.

I u astrologiji jesenski ekvinocij ima posebno značenje, a ove će se sezone poklopiti s početkom vladavine Vage, znaka koji je orijentiran na socijalizaciju, izgradnju novih odnosa i užitke. U danima pred nama prioritet će biti veze i povezanost s drugima.

Ako ti je sezona Djevice donijela stres, početak nove sezone trebao bi vratiti ravnotežu. Period će biti povoljan za druženja, pogotovo sada kada je Venera u svom izravnom kretanju. Međutim, s obzirom na to da je ova sezona usmjerena na udruživanje snage s drugima, neovisne težnje svakog pojedinca mogle bi ostati u drugom planu. Upravo radi toga, ključno će biti održavati zdravu ravnotežu između vlastitih i tuđih prioriteta.

Vage imaju sklonost izbjegavati sukobe, što znači da će nam u narednom periodu biti vrlo važno održavati mir. Iako će vrijeme biti povoljno za izglađivanje nesuglasica u odnosima, važno je da ne zaboravimo na svoju autentičnost koja je ključna za sreću.

Kako će jesenski ekvinocij utjecati na svaki od 12 horoskopskih znakova pročitaj u nastavku:

POGLEDAJ VIDEO: Kako nam priroda može pomoći da poboljšamo psihofizičko zdravlje?

Ovan

U narednom ćeš se periodu u potpunosti posvetiti odnosima jer Sunce ulazi u znak Vage i tvoju sedmu kuću romantičnih odnosa. Takva vladavina planeta potaknut će te da daš prednost međuovisnosti, što je vjerojatno u suprotnosti s tvojim urođenim ponašanjem. Razdobolje je povoljno za produbljivanje dinamike s drugima. Druženje s drugima bit će korisno i ugodno.

Image
Foto: Pexels

Bik

S dolaskom jesenskog ekvinocija, tražit ćeš veću ravnotežu u svojim dnevnim rutinama i uobičajenim aktivnostima. Harmonija ti je i inače vrlo važna, a u ovom periodu davanje prioriteta ugodnim ritualima će se najviše isplatiti. Posveti se svom zdravlju i općem blagostanju i uvrsti u svoju svakodnevicu one self-care rituale koji te čine sretnom i ispunjenom.

Image
Foto: Pexels

Blizanci

Jesenski ekvinocij za tebe je jako kreativan period. Dok Sunce ulazi u tvoju petu kuću, raste tvoja želja za zadovoljstvom i uživanjem. Povoljno je vrijeme za bavljenje svim onim aktivnostima koje te čine sretnom. Bilo da se radi o novoj simpatiji ili zabavnom novom hobiju, uživat ćeš cijeli mjesec.

Image
Foto: Pexels

Rak

Sunce prelazi u tvoju četvrtu kuću, potičući te da se fokusiraš na svoj dom i privatne odnose. Tijekom jesenskog ekvinocija bit ćeš fokusirana na obiteljski život i njegovati odnose s bliskim ljudima. Ovaj mjesec nećeš biti pretjerano zainteresirana za izlaske, a najugodnije ćeš se osjećati unutar svoja četiri zida.

Image
Foto: Pexels

Lav

Sunce, tvoj nebeski vladar, ulazi u znak Vage i tvoju treću kuću, a to će potaknuti tvoju želju za povezivanjem putem komunikacije, zajedničkih ideja i proučavanja tema koje stimuliraju tvoj um. U periodu koji je pred tobom aktivno ćeš sudjelovati u lokalnoj zajednici te poticajnim i produktivnim razgovorima. Zanimljive informacije i svježa znanja kriju se u tvojoj neposrednoj blizini.

Image
Foto: Pexels

Djevica

U narednom periodu tvoj će fokus biti na financijama, imetku i resursima. Možda ćeš razmišljati o tome kako zaraditi više novca ili kako bolje iskoristiti svoje vještine i talente. Također, bit ćeš sklonija tome da se počastiš, ali pritom pripazi na svoju potrošnju.

Image
Foto: Pexels

Vaga

Konačno započinje tvoja sezona pa ćeš se osjećati sjajno. Samopouzdanje ti raste, a pred tobom je povoljan period koji će ti omogućiti da se pokreneš, osobito kad je u pitanju izgradnja novih odnosa. Društveni odnosi oduvijek su ti bili 'u malom prstu', a u narednom ćeš periodu najviše pozornosti privlačiti isticanjem svoje autentičnosti.

Image
Foto: Pexels

Škorpion

Dolazak jesenskog ekvinocija mogao bi te natjerati da se povučeš u svoju ljušturu. Ovo će biti period privatnosti i introspekcije zbog čega nećeš imati želju za druženjem s drugima. Ipak, ne brini, vrijeme koje ćeš potrošiti na to da bolje upoznaš sebe će ti se itekako isplatiti, pogotovo kad dođe tvoja sezona.

Image
Foto: Pexels

Strijelac

Sunce ulazi u znak Vage i tvoju jedanaestu kuću prijatelja i društvenih grupa, naglašavajući tvoju želju za pripadnošću zajednici i kolektivnom podrškom. Ovog mjeseca mogla bi češće sudjelovati u grupnim izletima ili pak projektima koji potiču suradnju s drugima. Kako god bilo, čekaju te uzbudljivi trenuci i puno druženja.

Image
Foto: Pexels

Jarac

Sunce ulazi u tvoju desetu kuću pa ćeš se više usredotočiti na svoju karijeru i profesionalna nastojanja. Želiš li pokazati svoje radove i postignuća na koja si ponosna, sada je za to idealno vrijeme. Tvoje će ideje i projekti biti dobro prihvaćeno stoga nemoj biti sramežljiva i samo hrabro naprijed.

Image
Foto: Pexels

Vodenjak

Jesenski ekvinocij u tebi budi želju za novim pustolovinama. Dobit ćeš želju krenuti u svijet i istraživati različita mjesta i perspektive. Vrijeme je povoljno da promijeniš svoje rutine i učiniš nešto spontano. Samo će ti nebo biti granica.

Image
Foto: Pexels

Ribe

23. rujna Sunce ulazi u tvoju osmu kuću, stavljajući fokus na tvoj privatni život, financije i intimne veze. Možda je vrijeme da se pozabaviš onom malo osobnijom stranom života. Bilo da ćeš postavljati granice u odnosima ili preispitivati svoje resurse, mjesec bi mogao biti malo ozbiljniji za tebe. Ipak, do kraja perioda osjetit ćeš veliko olakšanje što si neke važne stvari napokon dovela u red.

Image
Foto: Pexels